En directe

La Caravana

Sense categoria

Meritxell Ruiz: "L'esquerra política ha estat tremendament injusta amb l'escola concertada"

La secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya defensa que l'escola pública i concertada necessiten més diners, però que "qui té més autonomia de centre és la concertada que és la que cal potenciar".

23 juny 2023

Redacció

Comparteix

"L'Ajuntament de Barcelona s'ha vantat de la política d'absorció d'escoles concertades que passen a ser públiques", ha assegurat Meritxell Ruiz, en declaracions al programa 'El Matí a Ràdio Estel'. La secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha explicat que ha parlat amb aquestes escoles i ha insistit que l'únic problema que tenien era el finançament. "Si tu com a escola concertada estàs ofegada i et ve l'administració i et posa tants milions sobre la taula, doncs, és clar, d'això el consistori se n'ha vantat", ha dit Ruiz. També ha volgut recordar que l'exconseller d'educació, Josep Bargalló, es va alegrar, en el seu moment, de tancar una escola religiosa que ha passat a ser pública.

D'altra banda, Ruiz ha insistit en el fet que l'educació s'ha de coure a foc lent i ha criticat que l'esquerra política hagi estat "tremendament" injusta amb l'escola concertada. "És precisament la concertada la que s'ha de potenciar perquè "és la que té més autonomia de centre", ha sentenciat.

Mira l'entrevista completa al nostre canal de Youtube:

Més actualitat

EDUCACIÓ

Un 40% dels alumnes d'algunes comunitats d'Espanya tenen notes excel·lents al batxillerat, però després no obtenen aquests resultats a les proves d'accés a la universitat

Alumnes d'esquena i una professora d'universitat mostrant uns documents

La directora de l'Observatori Universitari, Vera Sacristán, assegura que això no passa a Catalunya i creu que "una solució seria que el pes de la nota de la Selectivitat fos més alt que la del batxillerat"

16 juny 2023

Redacció

ACTUALITAT

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya avisa que si no s’actualitza el finançament d’educació als pressupostos, "les classes mitjanes i baixes quedaran fora de l’escola concertada"

Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Meritxell Ruiz, secretària general de la fundació, ha apuntat que el finançament que reben les concertades només cobreix el 40% de les despeses

6 octubre 2022

Redacció