En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA MÓN

Milers de persones assisteixen a la Missa de beatificació dels 124 màrtirs coreans

El papa Francesc, durant el tercer dia del seu viatge apostòlic a Corea, ha celebrat la Missa de beatificació dels 124 màrtirs coreans. Després d’haver…

18 agost 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc, durant el tercer dia del seu viatge apostòlic a Corea, ha celebrat la Missa de beatificació dels 124 màrtirs coreans. Després d’haver visitat el Santuari dels Màrtirs de Seo So Mun, ha arribat amb el papamòbil a la Porta de Gwanghwamun, el lloc on s’ha celebrat la Santa Missa.

Més de mig miler de persones han assistit a la Missa quan només se n’esperaven unes 20 mil. Paul Yun Ji-Chung i els seus 123 companys màrtirs van ser els primers cristians coreans, els pares o avis dels màrtirs de les generacions que ja havien estat canonitzats anteriorment per Joan Pau II.

Durant la Missa de clausura de la VI Jornada Asiàtica de la Joventut el papa Francesc ha recordat als joves el lema de l’esdeveniment «La glòria dels màrtirs brilla sobre teu». Durant l’homilia el Papa ha tornat a recordar el testimoni dels 124 màrtirs que havia beatificat el dia anterior: «els màrtirs de Corea, i tants altres màrtirs asiàtics, van entregar el seu cos als seus perseguidors; a nosaltres, en canvi, ens han entregat un testimoni perenne que la llum de la veritat de Crist dissipa les tenebres. L’amor de Jesucrist triomfa gloriosament. Amb la certesa de la seva victòria sobre la mort i la Nostra participació en ella, podem assumir el repte de ser deixebles avui».

Durant la Missa per la joventut també ha demanat als joves que no es deixin seguir per les temptacions. «Durant la vostra vida cristiana tindreu moltes temptacions. Hem de cridar com la dona de l’Evangeli: Senyor, ajuda’m!» Finalment el Papa ha dit als joves que confia que «units amb Crist i a l’Església, seguiu aquest camí que sense cap dubte us omplirà d’alegria».

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció