En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Míriam Nogueras, líder de Junts per Catalunya al Congrés, assegura que “aquesta taula de diàleg l’únic que fa és allunyar-nos de la independència”

Nogueras insisteix que està més a prop del no que de l’abstenció en la votació de la nova Llei de Memòria Democràtica

11 juliol 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista a Ràdio Estel la diputada i portaveu de Junts per Catalunya a Madrid, Míriam Nogueras, assegura que la taula de diàleg entre els governs espanyol i català que se celebrarà aquest proper divendres, 15 de juliol, “l’únic que fa és allunyar-nos de la independència”. Nogueras ha afegit que “no és una taula de negociació ni de diàleg, sinó que és una foto o un titular” i que “Junts no seurà en una taula on es fa teatre, només ho farà en un procés real de negociació de la independència de Catalunya”.

“Junts no seurà en una taula on es fa teatre, només ho farà en un procés real de negociació de la independència de Catalunya”.

Miriam Nogueras, diputada i portaveu de Junts per Catalunya a Madrid
Miriam Nogueras, diputada i portaveu de Junts per Catalunya a Madrid

NOVA LLEI DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Sobre la nova Llei de Memòria Democràtica, la líder de Junts per Catalunya al Congrés ha insistit que està més a prop del no que de l’abstenció perquè “en realitat aquesta llei no persegueix els crims franquistes“. Nogueras ha apuntat que l’aplicació de la Llei d’Amnistia fa que no s’acabin investigant els crims, i ha demanat rigorositat i no córrer a l’hora d’aprovar lleis com aquestes.

Les paraules de Míriam Nogueras arriben en motiu del debat de l’Estat de la Nació que comença aquest dimarts al Congrés dels Diputats. Serà el primer debat sobre política general que es fa en 7 anys, i el primer amb Pedro Sánchez com a president. En aquest sentit, Nogueras s’ha mostrat molt crítica amb el govern de Sánchez i ha reiterat que està caracteritzat per “la falta de polítiques a mig i llarg termini que només generen titulars, però que es queden en això”. També ha exposat que “si es complís la llei de morositat, el govern espanyol comptaria amb 100.000 milions d'euros”, uns diners que anirien molt bé per donar marge de maniobra al govern. 

Escolta l'entrevista de Pol Marsà a la diputada i portaveu de Junts per Catalunya a Madrid d''El Matí a Ràdio Estel' aquí.

Entrevista a Miriam Nogueras, diputada i portaveu de Junts per Catalunya a Madrid

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

Sense categoria

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, veu en la represa de la mesa de diàleg un reconeixement del conflicte polític

Sobre si representants de Junts per Catalunya haurien d'anar a les negociacions, en una entrevista al Tot Anirà Bé de Ràdio Estel, el conseller d'Interior, Elena, ha defensat que "és una aposta de govern i és el govern el què hi va"

8 juliol 2022

Redacció