En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Monges: cultura i llibertat

La Facultat de Filosofia de la UniversitatRamon Llull imparteix cada estiu un curs interdisciplinari que integra diferentscontinguts, i que consta de diverses ponències que tenen…

15 juny 2018

Macià Grau

Comparteix

La Facultat de Filosofia de la UniversitatRamon Llull imparteix cada estiu un curs interdisciplinari que integra diferentscontinguts, i que consta de diverses ponències que tenen com a objectiu aprofundiri reflexionar sobre un mateix tema. Aquest any, l’objecte d’estudi escollit haestat “Monges: cultura i llibertat”, que els diferents ponents tractaran des detots els àmbits possibles, com per exemple la seva sensibilitat espiritual, laseva creativitat i les seves capacitats intel·lectuals, entre d’altres. El curss’impartirà del 2 al 6 de juliol, de 16.30 a 19.30 a la Facultat de Filosofiade Catalunya-Universitat Ramon Lull, amb l’única excepció del dia 3, que esfarà al reial monestir de Pedralbes.

 

El coordinador del curs, el professor JesúsOliver-Bonjoch, ha explicat que l’objectiu d’aquest any és proporcionar alsparticipants un punt de vista històric dels monestirs i convents de monges: “Volemajudar a comprendre la vida de les monges als convents des de lesllibertats i la igualtat d’oportunitats que gaudim a l’Europa actual.” D’entreels professors que impartiran les ponències, en destaquen la presència deSílvia Coll-Vinent, que divulgarà l’obra d’una monja clarissa del monestir dePedralbes (Eulàlia Anzizu), i la Dra. Mònica Santín, que impartirà la ponència Violant de Luna, l’abadessa rebel. Lainformació completa del curs així com les inscripcions es poden consultar a lapàgina web de la Facultat de Filosofia-URL: www.filosofia.url.edu, o bé enviantun correu a facultat@filosofia.url.edu.

 

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció