En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

Monges: cultura i llibertat

La Facultat de Filosofia de la UniversitatRamon Llull imparteix cada estiu un curs interdisciplinari que integra diferentscontinguts, i que consta de diverses ponències que tenen…

15 juny 2018

Macià Grau

Comparteix

La Facultat de Filosofia de la UniversitatRamon Llull imparteix cada estiu un curs interdisciplinari que integra diferentscontinguts, i que consta de diverses ponències que tenen com a objectiu aprofundiri reflexionar sobre un mateix tema. Aquest any, l’objecte d’estudi escollit haestat “Monges: cultura i llibertat”, que els diferents ponents tractaran des detots els àmbits possibles, com per exemple la seva sensibilitat espiritual, laseva creativitat i les seves capacitats intel·lectuals, entre d’altres. El curss’impartirà del 2 al 6 de juliol, de 16.30 a 19.30 a la Facultat de Filosofiade Catalunya-Universitat Ramon Lull, amb l’única excepció del dia 3, que esfarà al reial monestir de Pedralbes.

 

El coordinador del curs, el professor JesúsOliver-Bonjoch, ha explicat que l’objectiu d’aquest any és proporcionar alsparticipants un punt de vista històric dels monestirs i convents de monges: “Volemajudar a comprendre la vida de les monges als convents des de lesllibertats i la igualtat d’oportunitats que gaudim a l’Europa actual.” D’entreels professors que impartiran les ponències, en destaquen la presència deSílvia Coll-Vinent, que divulgarà l’obra d’una monja clarissa del monestir dePedralbes (Eulàlia Anzizu), i la Dra. Mònica Santín, que impartirà la ponència Violant de Luna, l’abadessa rebel. Lainformació completa del curs així com les inscripcions es poden consultar a lapàgina web de la Facultat de Filosofia-URL: www.filosofia.url.edu, o bé enviantun correu a facultat@filosofia.url.edu.

 

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció