En directe

El rosari

COVID

MEDICINA

SOCIETAT

Mònica Solanes Cabús, metgessa de família i membre de la CAMFiC: "Els professionals dels CAP ja estan deixant de fer la seva feina dins el sistema sanitari per atendre casos de covid"

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha rebut aquest dilluns la Creu de Sant Jordi per ser un dels pilars de l'estructura assistencial sanitària del país.

14 desembre 2021

Redacció

Comparteix

Mònica Solanes Cabús, vocal de la junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i metgessa de família al CAP 11 de Setembre de Lleida, ha exposat en una entrevista a 'El Matí de Ràdio Estel' que ja fa setmanes que els Centres d'Atenció Primària estan notant un augment d'atenció per casos de coronavirus, així com malalties respiratòries. En aquest sentit, ha apuntat que ja s'estan percebent els contagis del pont de la Puríssima i que, enmig d'una onada, "els professionals dels CAP deixen de fer la seva feina dintre el sistema sanitari, i ara està passant". Una situació que provoca desplaçaments de diagnòstics de patologia, segons apunten diversos estudis del doctor Antoni Sisó.

A aquesta casuística se li suma l'augment de feina als CAP a causa de l'expedició de certificats covid, de vacunació i de consultes als pediatres ara que els infants de 5 a 11 anys ja es poden vacunar a partir de dimecres. En xifres, aquest dilluns la secretària de Salut Pública del Departament de SalutCarmen Cabezas, ha apuntat que els CAP estan rebent unes 15.000 visites diàries.

Pel que fa al certificat covid, la metgessa Solanes ha defensat que "dona seguretat, però no tanta com per pensar que es poden ajuntar persones sense mascareta". Ha afegit que "potser hauran d'arribar restriccions més severes perquè individualment no hem estat capaços d'assumir la responsabilitat que ens pertoca".

"El certificat covid dona seguretat però no tanta com per pensar que es poden ajuntar persones sense mascareta."

La vocal de la junta de la Societat Catalana de Medicina ha recordat que "el col·lectiu mèdic i d'infermeria no es troba en bones condicions, que hi ha molts companys que estan de baixa i n'hi ha que encara aguanten", però assegura que "estan tocats". Solanes ha reiterat que "per afrontar els problemes dels altres de forma òptima, s'ha de tenir bona capacitat de gestió pròpia". La metgessa ha recordat que els Centres d'Atenció Primària són la porta d'entrada dels ciutadans al sistema de salut, i que "la feina que es fa als CAP passa desapercebuda, però acaba tenint un fort impacte".

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha rebut aquest dilluns la Creu de Sant Jordi "per ser un dels pilars de l'estructura assistencial sanitària del país".

Entrevista a Mònica Solanes Cabús, vocal de la junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció