En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Mons. Fernando Ocáriz, nou prelat de l'Opus Dei

El papa Francesc ha nomenat prelat de l'Opus Dei Mons. Fernando Ocáriz Braña, nascut a París el 27 d'octubre del 1944, fill d'una família espanyola…

24 gener 2017

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha nomenat prelat de l'Opus Dei Mons. Fernando Ocáriz Braña, nascut a París el 27 d'octubre del 1944, fill d'una família espanyola exiliada a França per la guerra civil.

Amb aquest nomenament, Mons. Fernando Ocáriz, que fins ara era vicari auxiliar de l'Opus Dei, esdevé el tercer successor de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer al capdavant de la prelatura, després de la mort de Mons. Javier Echevarría el 12 de desembre passat.

És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i en Teologia per la Pontifícia Universitat del Laterà. Va obtenir el doctorat en Teologia a la Universitat de Navarra. El 1971 va ser ordenat sacerdot. En els seus primers anys com a prevere es va dedicar especialment a la Pastoral Juvenil i Universitària.

És consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, de la Congregació per al Clergat i del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. El 1989 va ingressar a la Pontifícia Acadèmia Teològica. En la dècada dels vuitanta va ser un dels professors que van iniciar la Universitat Pontifícia de la Santa Creu de Roma.

Entre les seves publicacions teològiques destaquen llibres sobre cristologia, i també de temàtica teològica i filosòfica.

Des del 1994 és vicari general de l'Opus Dei i el 2014 va ser nomenat vicari auxiliar de la prelatura. Durant els darrers 22 anys ha acompanyat l'anterior prelat, Mons. Javier Echevarría, en les seves visites pastorals a més de 70 països. En els anys seixanta, com a estudiant de Teologia, va conviure a Roma amb sant Josepmaria.

"Mons. Ocáriz té les condicions per a portar ara el timó i, amb el seu estil propi, aprofundir en l'esperit fundacional i continuar la seva difusió a nous àmbits i llocs, incloent aquestes perifèries geogràfiques i morals, del cor, a les quals ens envia el Papa Francesc", assegura el vicari de l'Opus Dei a Catalunya, Ignasi Font, a l'article que podeu consultar i que es publicarà a la propera edició de Catalunya Cristiana.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció