En directe

La Caravana

ESGLÉSIA MÓN

Mons. Fernando Ocáriz, nou prelat de l'Opus Dei

El papa Francesc ha nomenat prelat de l'Opus Dei Mons. Fernando Ocáriz Braña, nascut a París el 27 d'octubre del 1944, fill d'una família espanyola…

24 gener 2017

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha nomenat prelat de l'Opus Dei Mons. Fernando Ocáriz Braña, nascut a París el 27 d'octubre del 1944, fill d'una família espanyola exiliada a França per la guerra civil.

Amb aquest nomenament, Mons. Fernando Ocáriz, que fins ara era vicari auxiliar de l'Opus Dei, esdevé el tercer successor de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer al capdavant de la prelatura, després de la mort de Mons. Javier Echevarría el 12 de desembre passat.

És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i en Teologia per la Pontifícia Universitat del Laterà. Va obtenir el doctorat en Teologia a la Universitat de Navarra. El 1971 va ser ordenat sacerdot. En els seus primers anys com a prevere es va dedicar especialment a la Pastoral Juvenil i Universitària.

És consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, de la Congregació per al Clergat i del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. El 1989 va ingressar a la Pontifícia Acadèmia Teològica. En la dècada dels vuitanta va ser un dels professors que van iniciar la Universitat Pontifícia de la Santa Creu de Roma.

Entre les seves publicacions teològiques destaquen llibres sobre cristologia, i també de temàtica teològica i filosòfica.

Des del 1994 és vicari general de l'Opus Dei i el 2014 va ser nomenat vicari auxiliar de la prelatura. Durant els darrers 22 anys ha acompanyat l'anterior prelat, Mons. Javier Echevarría, en les seves visites pastorals a més de 70 països. En els anys seixanta, com a estudiant de Teologia, va conviure a Roma amb sant Josepmaria.

"Mons. Ocáriz té les condicions per a portar ara el timó i, amb el seu estil propi, aprofundir en l'esperit fundacional i continuar la seva difusió a nous àmbits i llocs, incloent aquestes perifèries geogràfiques i morals, del cor, a les quals ens envia el Papa Francesc", assegura el vicari de l'Opus Dei a Catalunya, Ignasi Font, a l'article que podeu consultar i que es publicarà a la propera edició de Catalunya Cristiana.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció