En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Mons. Fernando Ocáriz, nou prelat de l'Opus Dei

El papa Francesc ha nomenat prelat de l'Opus Dei Mons. Fernando Ocáriz Braña, nascut a París el 27 d'octubre del 1944, fill d'una família espanyola…

24 gener 2017

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha nomenat prelat de l'Opus Dei Mons. Fernando Ocáriz Braña, nascut a París el 27 d'octubre del 1944, fill d'una família espanyola exiliada a França per la guerra civil.

Amb aquest nomenament, Mons. Fernando Ocáriz, que fins ara era vicari auxiliar de l'Opus Dei, esdevé el tercer successor de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer al capdavant de la prelatura, després de la mort de Mons. Javier Echevarría el 12 de desembre passat.

És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i en Teologia per la Pontifícia Universitat del Laterà. Va obtenir el doctorat en Teologia a la Universitat de Navarra. El 1971 va ser ordenat sacerdot. En els seus primers anys com a prevere es va dedicar especialment a la Pastoral Juvenil i Universitària.

És consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, de la Congregació per al Clergat i del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. El 1989 va ingressar a la Pontifícia Acadèmia Teològica. En la dècada dels vuitanta va ser un dels professors que van iniciar la Universitat Pontifícia de la Santa Creu de Roma.

Entre les seves publicacions teològiques destaquen llibres sobre cristologia, i també de temàtica teològica i filosòfica.

Des del 1994 és vicari general de l'Opus Dei i el 2014 va ser nomenat vicari auxiliar de la prelatura. Durant els darrers 22 anys ha acompanyat l'anterior prelat, Mons. Javier Echevarría, en les seves visites pastorals a més de 70 països. En els anys seixanta, com a estudiant de Teologia, va conviure a Roma amb sant Josepmaria.

"Mons. Ocáriz té les condicions per a portar ara el timó i, amb el seu estil propi, aprofundir en l'esperit fundacional i continuar la seva difusió a nous àmbits i llocs, incloent aquestes perifèries geogràfiques i morals, del cor, a les quals ens envia el Papa Francesc", assegura el vicari de l'Opus Dei a Catalunya, Ignasi Font, a l'article que podeu consultar i que es publicarà a la propera edició de Catalunya Cristiana.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció