En directe

Sense distància

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Mons. Piero Marini, guanyador del V Memorial Pere Tena que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica

El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) ha anunciatque Mons. Piero Marini serà el guanyador del V Memorial Pere Tena, un guardócreat per recordar la memòria…

14 desembre 2018

Redacció

Comparteix

El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) ha anunciatque Mons. Piero Marini serà el guanyador del V Memorial Pere Tena, un guardócreat per recordar la memòria del fundador del CPL, el bisbe Pere Tena(1928-2013), amb la intenció de promoure tot el que ajuda a viure la litúrgia del’Església al nostre món actual.

Mons. Marini va ser l’encarregat de dirigir elgrup de treball que va desenvolupar la concreció de les orientacions de la Constitució sobre la sagrada litúrgiael 1965, que posava les bases de la renovació litúrgica impulsada pel ConciliVaticà II. La tasca per la qual és més conegut però, és la seva feina com aMestre de les celebracions litúrgiques pontifícies durant vint anys, des del1987 fins al 2007, amb els papes Joan Pau II i Benet XVI. Actualment, és l’arquebisbetitular de Martirano, i el president de la Comissió Pontifícia per alsCongressos Eucarístics Internacionals.

Després d’anunciar el guanyador del guardó, en elspropers dies el CPL comunicarà la data i el lloc de lliurament del V MemorialPere Tena, que va començar el 2015 i fins ara s’ha concedit a l’Abadia deMontserrat (2015), al bisbe Julián Lopez i al pare Joan Maria Canals (2016), aMons.Víctor Sánchez (2017) i a la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina(2018).

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis parlen d'entre un 60 o 70% de les espectadores

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció