En directe

Fórmula Estel

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Mons. Piero Marini, guanyador del V Memorial Pere Tena que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica

El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) ha anunciatque Mons. Piero Marini serà el guanyador del V Memorial Pere Tena, un guardócreat per recordar la memòria…

14 desembre 2018

Redacció

Comparteix

El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) ha anunciatque Mons. Piero Marini serà el guanyador del V Memorial Pere Tena, un guardócreat per recordar la memòria del fundador del CPL, el bisbe Pere Tena(1928-2013), amb la intenció de promoure tot el que ajuda a viure la litúrgia del’Església al nostre món actual.

Mons. Marini va ser l’encarregat de dirigir elgrup de treball que va desenvolupar la concreció de les orientacions de la Constitució sobre la sagrada litúrgiael 1965, que posava les bases de la renovació litúrgica impulsada pel ConciliVaticà II. La tasca per la qual és més conegut però, és la seva feina com aMestre de les celebracions litúrgiques pontifícies durant vint anys, des del1987 fins al 2007, amb els papes Joan Pau II i Benet XVI. Actualment, és l’arquebisbetitular de Martirano, i el president de la Comissió Pontifícia per alsCongressos Eucarístics Internacionals.

Després d’anunciar el guanyador del guardó, en elspropers dies el CPL comunicarà la data i el lloc de lliurament del V MemorialPere Tena, que va començar el 2015 i fins ara s’ha concedit a l’Abadia deMontserrat (2015), al bisbe Julián Lopez i al pare Joan Maria Canals (2016), aMons.Víctor Sánchez (2017) i a la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina(2018).

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció