En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Mor el bisbe emèrit Jaume Camprodon als 90 anys

Jaume Camprodon, bisbe emèrit de Girona, ha mort als 90 anys el dia 26 de desembre, festa de Sant Esteve, a les deu de la…

27 desembre 2016

Redacció

Comparteix

Jaume Camprodon, bisbe emèrit de Girona, ha mort als 90 anys el dia 26 de desembre, festa de Sant Esteve, a les deu de la nit. Segons ha dit el bisbe Francesc Pardo en un comunicat, "les seves últimes voluntats, decidides des de fa temps, han estat que el seu cos sigui lliurat a la ciència. Era conscient que des del primer infart que va tenir, fa anys, la medicina havia fet molt per ell i, com a agraïment, volia fer la donació del seu cos per poder ajudar a la investigació de totes les malalties". La missa exequial serà a la catedral de Girona el dijous 29 de desembre a les onze del matí.

Mons. Jaume Camprodon va ser bisbe de Girona al llarg de 28anys, entre el 1973 i el 2001. Nascut a Torelló el 1926 va ser ordenat sacerdotel 1949 i després de diversos anys de treball pastoral al Ripollès i a Osona vatraslladar-se el 1963 a estudiar a París. Al seu retorn, va ser rector durantquatre anys de la cèntrica parròquia manresana de Crist Rei on va maldar peraplicar les reformes del Concili Vaticà II. Va ser nomenat bisbe de Girona el1973 en substitució de Narcís Jubany que havia estat traslladat a Barcelona.Quan va arribar a Girona, Mons. Camprodon va decidir no viure al PalauEpiscopal i va optar per anar a viure de lloguer a un senzill pis.

Com a prelat de la diòcesi gironina va dur a terme diversesiniciatives en la línia del Concili, com ara el primer Pla de Reflexió Pastoral(1978), la constitució del primer Consell de Pastoral (1982) i la creació de ladelegació de Pastoral Social (1997). Una altra gran fita del pontificat delbisbe Camprodon va ser la creació de l’Institut de Ciències Religioses deGirona l’any 1996. També va ser molt important el seu esforç per establir l’any1991 el Museu d´Art de Girona, que exposa les col·leccions del Museu Diocesà ide la Diputació de Girona al Palau Episcopal.

L’any 2001 va ser substituït pel bisbe Carles Soler iPerdigó i des de llavors el bisbe emèrit Jaume Camprodon vivia a la residènciade les Germanetes dels Pobres de Girona. Tot just el 18 de desembre passathavia celebrat el seu norantè aniversari. Va morir el dia 26 de desembre a causad’un ictus. 

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció