En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA MÓN

Mor el pare Ignacio Larrañaga

Els caputxins de Xile informen que el conegut sacerdot franciscà Ignacio Larrañaga ha mort a Mèxic, als 84 anys d´edat. Larrañaga era en aquest país…

29 octubre 2013

ACI

Comparteix

Els caputxins de Xile informen que el conegut sacerdot franciscà Ignacio Larrañaga ha mort a Mèxic, als 84 anys d´edat. Larrañaga era en aquest país fent recessos i conferències, quan va ser trobat de matinada sense vida.

El pare Larrañaga deixa una llarga vida marcada per una activitat pastoral profunda com a predicador, escriptor, director espiritual, organitzador de conferències, cursos i recessos. Un dels seus apostolats més importants han estat els Tallers d´Oració i Vida (TOV).

Ignacio Larrañaga va néixer a Loiola el 1928. Va ser ordenat sacerdot a Pamplona i va desenvolupar durant alguns anys el seu ministeri a Espanya.

Va ser enviat a Xile i des de molt jove va tenir una obra pastoral immensa. El 1965 va fundar el Centre d´Estudis Franciscans i Pastorals per a Amèrica Llatina, que durant més d´una dècada va oferir una intensa activitat animadora en la línia franciscana i en la renovació conciliar a diferents països d´Amèrica Llatina i Espanya.

El 1974, al Brasil, va iniciar un mètode d´evangelització anomenat Trobada experiència de Déu, de sis dies de durada que va portar a terme durant 23 anys. En aquestes trobades hi han participat milers de persones. Després va delegar aquesta missió en matrimonis de diferents països i que encara avui continua.

Des de l'any 1984 va iniciar l´obra considerada més important de la seva vida: els Tallers d´Oració i Vida (TOV), que va fundar i consolidar durant aproximadament deu anys, escrivint per al seu funcionament, dos llibres fonamentals: Manual del Guía TOV i Estilo y vida de los Guías.

El pare Larrañaga també és autor de 16 llibres que han assolit nombroses edicions i han estat traduïts a deu idiomes. Entre ells destaquen Muéstrame tu rostro, El hermano de Asís, El pobre de Nazaret, Salmos para la vida, El silencio de María, Del sufrimiento a la paz o El matrimonio feliz.


Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció