En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Mor el pare Ignacio Larrañaga

Els caputxins de Xile informen que el conegut sacerdot franciscà Ignacio Larrañaga ha mort a Mèxic, als 84 anys d´edat. Larrañaga era en aquest país…

29 octubre 2013

ACI

Comparteix

Els caputxins de Xile informen que el conegut sacerdot franciscà Ignacio Larrañaga ha mort a Mèxic, als 84 anys d´edat. Larrañaga era en aquest país fent recessos i conferències, quan va ser trobat de matinada sense vida.

El pare Larrañaga deixa una llarga vida marcada per una activitat pastoral profunda com a predicador, escriptor, director espiritual, organitzador de conferències, cursos i recessos. Un dels seus apostolats més importants han estat els Tallers d´Oració i Vida (TOV).

Ignacio Larrañaga va néixer a Loiola el 1928. Va ser ordenat sacerdot a Pamplona i va desenvolupar durant alguns anys el seu ministeri a Espanya.

Va ser enviat a Xile i des de molt jove va tenir una obra pastoral immensa. El 1965 va fundar el Centre d´Estudis Franciscans i Pastorals per a Amèrica Llatina, que durant més d´una dècada va oferir una intensa activitat animadora en la línia franciscana i en la renovació conciliar a diferents països d´Amèrica Llatina i Espanya.

El 1974, al Brasil, va iniciar un mètode d´evangelització anomenat Trobada experiència de Déu, de sis dies de durada que va portar a terme durant 23 anys. En aquestes trobades hi han participat milers de persones. Després va delegar aquesta missió en matrimonis de diferents països i que encara avui continua.

Des de l'any 1984 va iniciar l´obra considerada més important de la seva vida: els Tallers d´Oració i Vida (TOV), que va fundar i consolidar durant aproximadament deu anys, escrivint per al seu funcionament, dos llibres fonamentals: Manual del Guía TOV i Estilo y vida de los Guías.

El pare Larrañaga també és autor de 16 llibres que han assolit nombroses edicions i han estat traduïts a deu idiomes. Entre ells destaquen Muéstrame tu rostro, El hermano de Asís, El pobre de Nazaret, Salmos para la vida, El silencio de María, Del sufrimiento a la paz o El matrimonio feliz.


Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció