En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Mor el pare Ignacio Larrañaga

Els caputxins de Xile informen que el conegut sacerdot franciscà Ignacio Larrañaga ha mort a Mèxic, als 84 anys d´edat. Larrañaga era en aquest país…

29 octubre 2013

ACI

Comparteix

Els caputxins de Xile informen que el conegut sacerdot franciscà Ignacio Larrañaga ha mort a Mèxic, als 84 anys d´edat. Larrañaga era en aquest país fent recessos i conferències, quan va ser trobat de matinada sense vida.

El pare Larrañaga deixa una llarga vida marcada per una activitat pastoral profunda com a predicador, escriptor, director espiritual, organitzador de conferències, cursos i recessos. Un dels seus apostolats més importants han estat els Tallers d´Oració i Vida (TOV).

Ignacio Larrañaga va néixer a Loiola el 1928. Va ser ordenat sacerdot a Pamplona i va desenvolupar durant alguns anys el seu ministeri a Espanya.

Va ser enviat a Xile i des de molt jove va tenir una obra pastoral immensa. El 1965 va fundar el Centre d´Estudis Franciscans i Pastorals per a Amèrica Llatina, que durant més d´una dècada va oferir una intensa activitat animadora en la línia franciscana i en la renovació conciliar a diferents països d´Amèrica Llatina i Espanya.

El 1974, al Brasil, va iniciar un mètode d´evangelització anomenat Trobada experiència de Déu, de sis dies de durada que va portar a terme durant 23 anys. En aquestes trobades hi han participat milers de persones. Després va delegar aquesta missió en matrimonis de diferents països i que encara avui continua.

Des de l'any 1984 va iniciar l´obra considerada més important de la seva vida: els Tallers d´Oració i Vida (TOV), que va fundar i consolidar durant aproximadament deu anys, escrivint per al seu funcionament, dos llibres fonamentals: Manual del Guía TOV i Estilo y vida de los Guías.

El pare Larrañaga també és autor de 16 llibres que han assolit nombroses edicions i han estat traduïts a deu idiomes. Entre ells destaquen Muéstrame tu rostro, El hermano de Asís, El pobre de Nazaret, Salmos para la vida, El silencio de María, Del sufrimiento a la paz o El matrimonio feliz.


Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció