En directe

Sense distància

AVUI ÉS FESTA

Mor Jaume Berdoy

Déuvos guard, amics, avui és festa. Dijouspassat a Vilafranca del Penedès es van celebrar les exèquies de mossèn Jaume Berdoy,vicari general de Sant Feliu de…

26 febrer 2017

Comparteix

Déuvos guard, amics, avui és festa.

Dijouspassat a Vilafranca del Penedès es van celebrar les exèquies de mossèn Jaume Berdoy,vicari general de Sant Feliu de Llobregat i rector d’aquesta població des del2007. Tenia 70 anys. Havia ocupat diversos càrrecs, però sobretot haviaacompanyat moltes persones, seglars i capellans. L’església era plena de gom agom i es veien llàgrimes en molts ulls.

JaumeBerdoy era un home de fe, vital, acollidor, amb bon humor, que vacontribuir  molt a estructurar el bisbatde Sant Feliu de Llobregat. Havia sembrat molt. I aquell comiat, tan massiu,era la resposta més eloqüent.

Elbisbe Agustí Cortés, a l’homilia, va explicar que feia quinze dies, quan haviaparlat per darrera vegada amb ell —una llarga conversa—, el mossèn li haviaensenyat un paper petit, molt desgastat, on hi portava escrit el Salm 15. MossènJaume li va dir al bisbe Agustí que el llegia cada dia després de Completes desde feia quaranta anys. El salm, que havíem cantat feia un moment total’assemblea, entre d’altres coses diu: “Sempre tinc present el Senyor; / ambell a la dreta, mai no cauré. / El meu cor se n'alegra i en faig festa tot jo, /fins el meu cos reposa confiat: / no abandonaràs la meva vida enmig dels morts/ni deixaràs caure a la fossa el qui t'estima.”

Ensortir a la plaça, dues colles castelleres havien preparat cada una un pilar.El van dreçar davant del fèretre de mossèn Jaume, voltat de bisbes, preveres ilaics. El silenci es podia tallar. Els enxanetes van alçar el braç. Haviencoronat els pilars, com mossèn Jaume Berdoy havia coronat la seva fecunda vida.I és que l’entrada al Cel és, en el fons, una gran festa.

Que tingueu una bonafesta.


Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024