En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Mor Jaume Berdoy

Déuvos guard, amics, avui és festa. Dijouspassat a Vilafranca del Penedès es van celebrar les exèquies de mossèn Jaume Berdoy,vicari general de Sant Feliu de…

26 febrer 2017

Comparteix

Déuvos guard, amics, avui és festa.

Dijouspassat a Vilafranca del Penedès es van celebrar les exèquies de mossèn Jaume Berdoy,vicari general de Sant Feliu de Llobregat i rector d’aquesta població des del2007. Tenia 70 anys. Havia ocupat diversos càrrecs, però sobretot haviaacompanyat moltes persones, seglars i capellans. L’església era plena de gom agom i es veien llàgrimes en molts ulls.

JaumeBerdoy era un home de fe, vital, acollidor, amb bon humor, que vacontribuir  molt a estructurar el bisbatde Sant Feliu de Llobregat. Havia sembrat molt. I aquell comiat, tan massiu,era la resposta més eloqüent.

Elbisbe Agustí Cortés, a l’homilia, va explicar que feia quinze dies, quan haviaparlat per darrera vegada amb ell —una llarga conversa—, el mossèn li haviaensenyat un paper petit, molt desgastat, on hi portava escrit el Salm 15. MossènJaume li va dir al bisbe Agustí que el llegia cada dia després de Completes desde feia quaranta anys. El salm, que havíem cantat feia un moment total’assemblea, entre d’altres coses diu: “Sempre tinc present el Senyor; / ambell a la dreta, mai no cauré. / El meu cor se n'alegra i en faig festa tot jo, /fins el meu cos reposa confiat: / no abandonaràs la meva vida enmig dels morts/ni deixaràs caure a la fossa el qui t'estima.”

Ensortir a la plaça, dues colles castelleres havien preparat cada una un pilar.El van dreçar davant del fèretre de mossèn Jaume, voltat de bisbes, preveres ilaics. El silenci es podia tallar. Els enxanetes van alçar el braç. Haviencoronat els pilars, com mossèn Jaume Berdoy havia coronat la seva fecunda vida.I és que l’entrada al Cel és, en el fons, una gran festa.

Que tingueu una bonafesta.


Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció