En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Mor Javier Velasco Arias, un apassionat de la Paraula

La notícia de la mort del biblista Javier Velasco Arias ha caigut com una galleda d’aigua freda en els seus alumnes, en els participants dels…

15 octubre 2018

Rosa María Jané Chueca

Comparteix

La notícia de la mort del biblista Javier Velasco Arias ha caigut com una galleda d’aigua freda en els seus alumnes, en els participants dels grups bíblics que animava i en tants amics i amigues que deixa orfes.

El Javier s’autodefinia com un “entusiasta” de la Paraula i així ho encomanava arreu on anava. Una persona afable, molt propera i amb una rialla molt contagiosa.

La Bíblia va enamorar aquest biblista des de molt jove. D’adolescent va descobrir aquest tresor i no ha parat de contagiar aquest amor per la Paraula a tot arreu. Ell va ser un dels impulsors de l’Escola Bíblica, convençut que la Bíblia és per a tothom.

El seu estil de divulgació, senzill i profund alhora, naixien d’un contacte assidu amb la Paraula de Déu. Especialista com era en sant Pau, com ell, anunciava la Paraula allà on li demanaven, sempre disposat a fer xerrades, a impartir cursos, a crear grups nous... pura generositat.

L´últim acte públic el va protagonitzar dissabte 13 d’octubre, a la Llibreria Paulines de Barcelona, amb un cinefòrum amb la pel·lícula Pablo, el apóstol de Cristo.

Javier Velasco Arias era llicenciat en Teologia, especialitat Bíblia, i doctorand en Teologia, també en especialitat Bíblia; professor de Sagrada Escriptura a l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCREB); membre de la junta directiva de l’Associació Bíblica de Catalunya; coordinador del Secretariat d’Animació Bíblica de la Pastoral de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i coordinador de l'Escola d'Animació Bíblica.

Com sant Pau, ara ja pot dir: “Perquè per a mi, viure és Crist, i morir m'és un guany”.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció