En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Mor Javier Velasco Arias, un apassionat de la Paraula

La notícia de la mort del biblista Javier Velasco Arias ha caigut com una galleda d’aigua freda en els seus alumnes, en els participants dels…

15 octubre 2018

Rosa María Jané Chueca

Comparteix

La notícia de la mort del biblista Javier Velasco Arias ha caigut com una galleda d’aigua freda en els seus alumnes, en els participants dels grups bíblics que animava i en tants amics i amigues que deixa orfes.

El Javier s’autodefinia com un “entusiasta” de la Paraula i així ho encomanava arreu on anava. Una persona afable, molt propera i amb una rialla molt contagiosa.

La Bíblia va enamorar aquest biblista des de molt jove. D’adolescent va descobrir aquest tresor i no ha parat de contagiar aquest amor per la Paraula a tot arreu. Ell va ser un dels impulsors de l’Escola Bíblica, convençut que la Bíblia és per a tothom.

El seu estil de divulgació, senzill i profund alhora, naixien d’un contacte assidu amb la Paraula de Déu. Especialista com era en sant Pau, com ell, anunciava la Paraula allà on li demanaven, sempre disposat a fer xerrades, a impartir cursos, a crear grups nous... pura generositat.

L´últim acte públic el va protagonitzar dissabte 13 d’octubre, a la Llibreria Paulines de Barcelona, amb un cinefòrum amb la pel·lícula Pablo, el apóstol de Cristo.

Javier Velasco Arias era llicenciat en Teologia, especialitat Bíblia, i doctorand en Teologia, també en especialitat Bíblia; professor de Sagrada Escriptura a l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCREB); membre de la junta directiva de l’Associació Bíblica de Catalunya; coordinador del Secretariat d’Animació Bíblica de la Pastoral de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i coordinador de l'Escola d'Animació Bíblica.

Com sant Pau, ara ja pot dir: “Perquè per a mi, viure és Crist, i morir m'és un guany”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció