En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Mor Miguel Pajares a causa del virus de l’ebola

El pare Miguel Pajares ha mort aquest matí a l’Hospital Carlos III de Madrid a causa del virus de l’ebola. Pajares havia estat repatriat des…

12 agost 2014

Redacció

Comparteix

El pare Miguel Pajares ha mort aquest matí a l’Hospital Carlos III de Madrid a causa del virus de l’ebola. Pajares havia estat repatriat des de Libèria i havia estat tractat amb un medicament experimental. El seu estat aquests últims dies semblava estable.

Miguel Pajares, de 75 anys, s’havia contagiat en estar amb contacte amb el director de l’Hospital de San José, a Monròvia, Libèria, el camerunès Patrick Nshamdze, a qui havien realitzat un test i havia donat un fals negatiu. El sacerdot, que havia pres mesures preventives, es va relaxar en el seu tracte amb els pacients i es va acabar infectant.

La càrrega viral i l’estat del pacient influeixen en la rapidesa amb la qual avança la malaltia. La velocitat en què avança és crucial perquè el cos tingui temps a fabricar o no anticossos. Miguel Pajares ja havia patit una malaltia prèvia i tenia més risc de morir, ja que el seu organisme no es trobava en bones condicions per respondre al virus de l’ebola.

El cas del pare Miguel és un més a la llarga llista de metges i infermeres que s’han infectat amb el virus de l’ebola en estar amb contacte amb els pacients.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció