En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Myanmar i Sixena, protagonistes de la jornada

A la primera hora de la Fórmula Estel, hem destacat el viatge apostòlic del Papa a Myanmar i Bangladesh, i el trasllat de les obres d’art…

29 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
A la primera hora de la Fórmula Estel, hem destacat el viatge apostòlic del Papa a Myanmar i Bangladesh, i el trasllat de les obres d’art de Lleida a Sixena. Per això li hem dedicat l’Entrevista El Comentari de l’Actualitat.
En nom de la Comunitat Sant Egidi, Raquel Sancho ha destacat que el Papa, “lluny d’utilitzar paraules incendiàries o de provocació, ha utilitzat paraules de pau, de reconciliació”. Francesc ha reclamat des de l’antiga Birmània "respecte a tots els grups ètnics", fent referència implícita als 700.000 musulmans rohingyes perseguits al país. “És un missatge que sempre ha estat d’unitat enmig de la diversitat. Cal integrar a totes les ètnies, és un punt important en el punt en què es troben Myanmar i Bangladesh”, ha recalcat Sancho.
També hem parlat de l’ordre de trasllat a l'Aragó de les obres de Sixena en plena aplicació de l’article 155. El director de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, Santiago Alcolea, ha insistit que no enté perquè es mouen les obres d’art: "Si comencem així, els museus es buiden: tot ha de tornar al seu lloc: [les peces del Monestir de Sixena] hi ha a Toledo, Osca... escampades per tot el món. El Louvre es buidaria, la National Gallery, el Prado...". En la història del Monestir de Sixena “té una gran vinculació la Fundació Ametller. El seu primer director, Josep Gudiol Ricart, l'any 35, va fer el gran reportatge fotogràfic de la sala capitular de Sixena: és una font d'informació extraordinària del què va ser aquesta peça cabdal", ha explicat Alcolea.
I a l’hora informativa de la Fórmula Estel també us hem donat consells: en el marc de la 2a Setmana de la Bíblia, l’exdirector d’Afers Religiosos de la Generalitat, Jordi López Camps, ha proposat practicar la lectio divina tal com proposa la tradició benedictina, per a enriquir la nostra vida espiritual, i Laura Majadas i Francesc Triola, a l’espai Vull treballar, han donat trucs per fer el currículum i per enviar-lo.
Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció