En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Myanmar i Sixena, protagonistes de la jornada

A la primera hora de la Fórmula Estel, hem destacat el viatge apostòlic del Papa a Myanmar i Bangladesh, i el trasllat de les obres d’art…

29 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
A la primera hora de la Fórmula Estel, hem destacat el viatge apostòlic del Papa a Myanmar i Bangladesh, i el trasllat de les obres d’art de Lleida a Sixena. Per això li hem dedicat l’Entrevista El Comentari de l’Actualitat.
En nom de la Comunitat Sant Egidi, Raquel Sancho ha destacat que el Papa, “lluny d’utilitzar paraules incendiàries o de provocació, ha utilitzat paraules de pau, de reconciliació”. Francesc ha reclamat des de l’antiga Birmània "respecte a tots els grups ètnics", fent referència implícita als 700.000 musulmans rohingyes perseguits al país. “És un missatge que sempre ha estat d’unitat enmig de la diversitat. Cal integrar a totes les ètnies, és un punt important en el punt en què es troben Myanmar i Bangladesh”, ha recalcat Sancho.
També hem parlat de l’ordre de trasllat a l'Aragó de les obres de Sixena en plena aplicació de l’article 155. El director de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, Santiago Alcolea, ha insistit que no enté perquè es mouen les obres d’art: "Si comencem així, els museus es buiden: tot ha de tornar al seu lloc: [les peces del Monestir de Sixena] hi ha a Toledo, Osca... escampades per tot el món. El Louvre es buidaria, la National Gallery, el Prado...". En la història del Monestir de Sixena “té una gran vinculació la Fundació Ametller. El seu primer director, Josep Gudiol Ricart, l'any 35, va fer el gran reportatge fotogràfic de la sala capitular de Sixena: és una font d'informació extraordinària del què va ser aquesta peça cabdal", ha explicat Alcolea.
I a l’hora informativa de la Fórmula Estel també us hem donat consells: en el marc de la 2a Setmana de la Bíblia, l’exdirector d’Afers Religiosos de la Generalitat, Jordi López Camps, ha proposat practicar la lectio divina tal com proposa la tradició benedictina, per a enriquir la nostra vida espiritual, i Laura Majadas i Francesc Triola, a l’espai Vull treballar, han donat trucs per fer el currículum i per enviar-lo.
Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció