En directe

Fórmula Estel

MEDI AMBIENT

Narcís Prat dubta que la condemna de Suïssa per inacció climàtica serveixi

El catedràtic emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona assegura que el Tribunal Europeu de Drets Humans no pot obligar els governs a aplicar mesures contra el canvi climàtic

10 abril 2024

Redacció

Comparteix

Narcís Prat, catedràtic emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona, dubta que la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) que condemna Suïssa per inacció climàtica, és a dir, per no fer prou mesures per aturar l'emergència climàtica, serveixi d'alguna cosa. "És una anècdota petita", ha assegurat en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel.

Les 'KlimaSeniorinnen', el grup de dones de més de 65 anys que va denunciar Suïssa al Tribunal de Drets Humans per inacció climàtica.
Les 'KlimaSeniorinnen', el grup de dones de més de 65 anys que va denunciar Suïssa al Tribunal de Drets Humans per inacció climàtica | Ronald Wittek (EFE)

Prat assegura que el tribunal no té competències per obligar al compliment de les mesures. Creu que els governs intentaran implicar-se més, però que "no aniran a l'arrel del problema". En qualsevol cas, sí que valora que la sentència del TEDH servirà perquè la gent es conscienciï.

Una condemna sense precedents

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Suïssa per no limitar de forma "apropiada" les emissions d'efecte hivernacle i perjudicar així la salut de les dones grans. És la primera vegada que Estrasburg responsabilitza un estat de les conseqüències de l'escalfament global. D'aquesta manera, el tribunal ha donat la raó a un grup de dones suïsses majors de 65 anys, les 'KlimaSeniorinnen', constatant que el govern suís ha vulnerat el seu dret a la vida privada i familiar per les seves insuficients mesures contra l'escalfament global.

Narcís Prat assegura que la gent no és prou conscient del canvi climàtic, ja que no s'ha explicat del tot bé. "Intentaran que la gent faci servir cotxes elèctrics, però la urgència és molt més gran", lamenta.

Narcís Prat, catedràtic emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona: "La condemna de Suïssa per inacció climàtica és una anècdota"

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDI AMBIENT

El Govern es planteja eliminar un 25% dels boscos per ajudar a combatre la sequera

La finca forestal on es faran treballs de gestió a Molló

En una entrevista a Ràdio Estel, Anna Sanitjas, directora general de Boscos i Gestió del Medi, defensa que és una "gestió forestal sostenible per millorar la massa"

3 abril 2024

Redacció