En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Nedar Contracorrent, proposta solidària per a la investigació de l'Institut de Recerca Biomèdica contra el càncer

L'associació Tot Suma i l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires participen en un projecte solidari que va sorgir a partir d'una idea que va tenir Carlos…

2 juliol 2015

Redacció

Comparteix
L'associació Tot Suma i l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires participen en un projecte solidari que va sorgir a partir d'una idea que va tenir Carlos Romero, esportista aficionat i activista social. Ell vol implicar molta gent que faci donatius per a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, concretament per a la seva línia d'investigació contra el càncer i la metàstasi. El president de Tot Suma, Benito Iglesias, la membre fundadora de la mateixa entitat Mercè Fernández i també Sarah Shearwood, responsable de Comunicació de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, han explicat l'activitat, amb el nom de Nedar Contracorrent, aquest dijous a Ràdio Estel, juntament amb el mateix nedador.
Romero ha destacat que "la idea és creuar nedant el mar al setembre, en una data per determinar, des de Tarifa fins al nord d'Àfrica, en un esforç una mica superior a una marató corrent però que valdrà la pena per finançar la lluita contra el càncer". Per la seva banda, Mercè Fernández ha comentat que "Tot Suma és una associació sense ànim de lucre que va rebre i va acollir la idea d'aquest projecte solidari, entre altres iniciatives que gestiona, i va decidir col·laborar-hi primer amb una festa de música dels anys 60 i 70, la recaptació de la qual ja s'ha destinat a la investigació contra el càncer i la metàstasi"
Sarah Shearwood ha explicat que "tot va començar amb la proposta de Carlos Romero", que és veí seu a Sant Esteve Sesrovires, i tots dos van veure "la necessitat de llençar-se a aquesta aventura". Sheerwood ha explicat que "l'IRB està format per més de 400 científics de tot el món que treballen en diversos projectes, ara amb una línia molt important en la investigació contra el càncer"
Benito Iglesias ha destacat, a més, que "Tot Suma treballa sobre projectes solidaris de proximitat". En aquesta línia, ha posat l'exemple d'altres campanyes, "entre elles una per portar medicaments a Palestina després de l'última ofensiva bèl·lica de l'any passat, sempre treballant amb il·lusió i en equip". Segons Iglesias, "fer força amb la implicació de molta gent anima molt a seguir fent aquestes activitats". Finalment, Carlos Romero ha animat tothom "a seguir el projecte de Nedar Contracorrent, des de la web i també per les xarxes socials".
Es pot escoltar tota l'entrevista aquí (minut 31'00").

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció