En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Nedar Contracorrent, proposta solidària per a la investigació de l'Institut de Recerca Biomèdica contra el càncer

L'associació Tot Suma i l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires participen en un projecte solidari que va sorgir a partir d'una idea que va tenir Carlos…

2 juliol 2015

Redacció

Comparteix
L'associació Tot Suma i l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires participen en un projecte solidari que va sorgir a partir d'una idea que va tenir Carlos Romero, esportista aficionat i activista social. Ell vol implicar molta gent que faci donatius per a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, concretament per a la seva línia d'investigació contra el càncer i la metàstasi. El president de Tot Suma, Benito Iglesias, la membre fundadora de la mateixa entitat Mercè Fernández i també Sarah Shearwood, responsable de Comunicació de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, han explicat l'activitat, amb el nom de Nedar Contracorrent, aquest dijous a Ràdio Estel, juntament amb el mateix nedador.
Romero ha destacat que "la idea és creuar nedant el mar al setembre, en una data per determinar, des de Tarifa fins al nord d'Àfrica, en un esforç una mica superior a una marató corrent però que valdrà la pena per finançar la lluita contra el càncer". Per la seva banda, Mercè Fernández ha comentat que "Tot Suma és una associació sense ànim de lucre que va rebre i va acollir la idea d'aquest projecte solidari, entre altres iniciatives que gestiona, i va decidir col·laborar-hi primer amb una festa de música dels anys 60 i 70, la recaptació de la qual ja s'ha destinat a la investigació contra el càncer i la metàstasi"
Sarah Shearwood ha explicat que "tot va començar amb la proposta de Carlos Romero", que és veí seu a Sant Esteve Sesrovires, i tots dos van veure "la necessitat de llençar-se a aquesta aventura". Sheerwood ha explicat que "l'IRB està format per més de 400 científics de tot el món que treballen en diversos projectes, ara amb una línia molt important en la investigació contra el càncer"
Benito Iglesias ha destacat, a més, que "Tot Suma treballa sobre projectes solidaris de proximitat". En aquesta línia, ha posat l'exemple d'altres campanyes, "entre elles una per portar medicaments a Palestina després de l'última ofensiva bèl·lica de l'any passat, sempre treballant amb il·lusió i en equip". Segons Iglesias, "fer força amb la implicació de molta gent anima molt a seguir fent aquestes activitats". Finalment, Carlos Romero ha animat tothom "a seguir el projecte de Nedar Contracorrent, des de la web i també per les xarxes socials".
Es pot escoltar tota l'entrevista aquí (minut 31'00").

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció