En directe

Laudes

ESGLÉSIA CATALUNYA

Neix Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat

S'acaba de presentar oficialment Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Ha estat aquest 18 de març, amb la presència del bisbe Agustí Cortés; del…

19 març 2014

Redacció

Comparteix

S'acaba de presentar oficialment Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Ha estat aquest 18 de març, amb la presència del bisbe Agustí Cortés; del director de l'entitat, Joan Torrents, i de la cap d'acció social, Conxa Marquès. Tots tres han coincidit a assenyalar la importància d'aquesta fita en la vida i missió de l'Església que peregrina a Sant Feliu. "És la nostra voluntat -ha dit Mons.Cortés- que l'acció caritativa i social estigui molt implicada en la vida de la diòcesi."  "No es pot ser un cristià autèntic sense tenir en compte els pobres", ha afirmat també, "l'objectiu de Càritas és manifestar el rostre de més justícia i més caritat dels deixebles de Jesús envers el món que pateix".

El director de Càritas diocesana de Sant Feliu, Joan Torrents, ha explicat breument la missió i els eixos de l'entitat: "La nostra missió és acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa i necessitat, perquè siguin protagonistes del seu propi desenvolupament integral, des del compromís de la comunitat cristiana. "Tot això inclou l'acció social, la sensibilització de la societat i la denúncia de les situacions d'injustícia amb fets i paraules per aconseguir un món més just i solidari.

La nova Càritas Diocesana de Sant Feliu comença ara la seva història, però no la comença de zero. És hereva de la tasca que fins fa poc feia conjuntament amb les Càritas de Barcelona i Terrassa. La nova Càritas de Sant Feliu és l'encarregada de promoure, orientar i coordinar l'acció caritativa i social de l'Església en un terriori que comprèn les comarques del Garraf, l'Alt Penedès, part de l'Anoia i el Baix Llobregat. Durant l'any 2013 s'han atès més de 12.000 famílies, que equival a un nombre aproximat de 50.000 persones. L'augment de la demanda ha estat d'un 2,5% pel que fa a l'any 2012. Preocupa especialment a Càritas Sant Feliu l'alt percentatge de menors atesos i també les problemàtiques vinculades a la manca d'habitatge i d'ocupació. Més dades sobre els programes de Càritas aquí.

"La valoració global de la tasca realitzada per Càritas és molt satisfactòria des del punt de vista evangèlic -ha acabat dient el bisbe Agustí Cortés- però tenim la sensació que no podem arribar a tot el que la realitat ens demana. Fem tot el que podem fer, el que és al nostre abast, i ho fem amb bona voluntat, però potser no fem prou. Els resultats, comparats amb la necessitat, són petits."

Durant l'acte de presentació també s'ha subratllat la importància decisiva del voluntariat, que actualment s'aproxima al miler de persones. Tots ells han estat convocats el pròxim 12 d'abril a Montserrat per celebrar la I Trobada Diocesana de Voluntaris de Càritas de Sant Feliu de Llobregat.   
 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció