En directe

La Missa de cada dia

AVUI ÉS FESTA

Nens emigrants

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions. El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i…

15 gener 2017

Comparteix

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions.

El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i sense veu.Repte i esperança.» El papa Francesc ens convida a fixar la nostra mirada en elsnens emigrants perquè «són menors, estrangers i indefensos... Són ells els quimés sofreixen les greus conseqüències de l’emigració, gairebé sempre causadaper la violència, la misèria i les condicions ambientals, uns factors als qualscal afegir la globalització, en el seus aspectes més negatius». Certament aaquestes condicions ambientals hi hem d’afegir aquests dies l’onada de fred.

«És absolutamentnecessari —diu el Bisbe de Roma— que s’afrontin en els països d’origen lescauses que provoquen l’emigració. Això requereix com a primer pas, el compromísde tota la Comunitat internacional per posar fi als conflictes i la violènciaque obliguen les persones a fugir. A més, cal una visió de futur que sàpigaprojectar programes adequats per a les zones afectades per la inestabilitat iper les més greus injustícies, perquè a tots se’ls garanteixi l’accés a undesenvolupament autèntic que promogui el bé dels nens i nenes, esperança de lahumanitat.»

Organitzat pelClub+Amics, demà sortim en pelegrinatge cap a Guatemala, a l’ordenacióepiscopal de fra Josep Parra, dominic. Recordava que en Josep també, de petit,va haver d’emigrar amb els seus pares. No ho va tenir gens fàcil. I que,després, de missioner, durant quaranta anys, ha promogut moltes obres socials afavor dels grups més vulnerables i al servei de l’educació integral. És unmotiu de joia que ell, aquell nen emigrant, avui hagi estat cridat al servei del’episcopat i que ell i tantes d’altres persones i institucions posin rostre aaquests bons desitjos del Sant Pare.

Que tingueu una bonafesta.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024