En directe

Vespres

AVUI ÉS FESTA

Nens emigrants

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions. El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i…

15 gener 2017

Comparteix

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions.

El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i sense veu.Repte i esperança.» El papa Francesc ens convida a fixar la nostra mirada en elsnens emigrants perquè «són menors, estrangers i indefensos... Són ells els quimés sofreixen les greus conseqüències de l’emigració, gairebé sempre causadaper la violència, la misèria i les condicions ambientals, uns factors als qualscal afegir la globalització, en el seus aspectes més negatius». Certament aaquestes condicions ambientals hi hem d’afegir aquests dies l’onada de fred.

«És absolutamentnecessari —diu el Bisbe de Roma— que s’afrontin en els països d’origen lescauses que provoquen l’emigració. Això requereix com a primer pas, el compromísde tota la Comunitat internacional per posar fi als conflictes i la violènciaque obliguen les persones a fugir. A més, cal una visió de futur que sàpigaprojectar programes adequats per a les zones afectades per la inestabilitat iper les més greus injustícies, perquè a tots se’ls garanteixi l’accés a undesenvolupament autèntic que promogui el bé dels nens i nenes, esperança de lahumanitat.»

Organitzat pelClub+Amics, demà sortim en pelegrinatge cap a Guatemala, a l’ordenacióepiscopal de fra Josep Parra, dominic. Recordava que en Josep també, de petit,va haver d’emigrar amb els seus pares. No ho va tenir gens fàcil. I que,després, de missioner, durant quaranta anys, ha promogut moltes obres socials afavor dels grups més vulnerables i al servei de l’educació integral. És unmotiu de joia que ell, aquell nen emigrant, avui hagi estat cridat al servei del’episcopat i que ell i tantes d’altres persones i institucions posin rostre aaquests bons desitjos del Sant Pare.

Que tingueu una bonafesta.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció