En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Nens emigrants

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions. El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i…

15 gener 2017

Comparteix

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions.

El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i sense veu.Repte i esperança.» El papa Francesc ens convida a fixar la nostra mirada en elsnens emigrants perquè «són menors, estrangers i indefensos... Són ells els quimés sofreixen les greus conseqüències de l’emigració, gairebé sempre causadaper la violència, la misèria i les condicions ambientals, uns factors als qualscal afegir la globalització, en el seus aspectes més negatius». Certament aaquestes condicions ambientals hi hem d’afegir aquests dies l’onada de fred.

«És absolutamentnecessari —diu el Bisbe de Roma— que s’afrontin en els països d’origen lescauses que provoquen l’emigració. Això requereix com a primer pas, el compromísde tota la Comunitat internacional per posar fi als conflictes i la violènciaque obliguen les persones a fugir. A més, cal una visió de futur que sàpigaprojectar programes adequats per a les zones afectades per la inestabilitat iper les més greus injustícies, perquè a tots se’ls garanteixi l’accés a undesenvolupament autèntic que promogui el bé dels nens i nenes, esperança de lahumanitat.»

Organitzat pelClub+Amics, demà sortim en pelegrinatge cap a Guatemala, a l’ordenacióepiscopal de fra Josep Parra, dominic. Recordava que en Josep també, de petit,va haver d’emigrar amb els seus pares. No ho va tenir gens fàcil. I que,després, de missioner, durant quaranta anys, ha promogut moltes obres socials afavor dels grups més vulnerables i al servei de l’educació integral. És unmotiu de joia que ell, aquell nen emigrant, avui hagi estat cridat al servei del’episcopat i que ell i tantes d’altres persones i institucions posin rostre aaquests bons desitjos del Sant Pare.

Que tingueu una bonafesta.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció