En directe

El Matí a Ràdio Estel

AVUI ÉS FESTA

Nens emigrants

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions. El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i…

15 gener 2017

Comparteix

Déu vos guard amics,avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions.

El lema de la Jornadad’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i sense veu.Repte i esperança.» El papa Francesc ens convida a fixar la nostra mirada en elsnens emigrants perquè «són menors, estrangers i indefensos... Són ells els quimés sofreixen les greus conseqüències de l’emigració, gairebé sempre causadaper la violència, la misèria i les condicions ambientals, uns factors als qualscal afegir la globalització, en el seus aspectes més negatius». Certament aaquestes condicions ambientals hi hem d’afegir aquests dies l’onada de fred.

«És absolutamentnecessari —diu el Bisbe de Roma— que s’afrontin en els països d’origen lescauses que provoquen l’emigració. Això requereix com a primer pas, el compromísde tota la Comunitat internacional per posar fi als conflictes i la violènciaque obliguen les persones a fugir. A més, cal una visió de futur que sàpigaprojectar programes adequats per a les zones afectades per la inestabilitat iper les més greus injustícies, perquè a tots se’ls garanteixi l’accés a undesenvolupament autèntic que promogui el bé dels nens i nenes, esperança de lahumanitat.»

Organitzat pelClub+Amics, demà sortim en pelegrinatge cap a Guatemala, a l’ordenacióepiscopal de fra Josep Parra, dominic. Recordava que en Josep també, de petit,va haver d’emigrar amb els seus pares. No ho va tenir gens fàcil. I que,després, de missioner, durant quaranta anys, ha promogut moltes obres socials afavor dels grups més vulnerables i al servei de l’educació integral. És unmotiu de joia que ell, aquell nen emigrant, avui hagi estat cridat al servei del’episcopat i que ell i tantes d’altres persones i institucions posin rostre aaquests bons desitjos del Sant Pare.

Que tingueu una bonafesta.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció