En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"No és bo que la política estigui tan judicialitzada"

La política catalana es troba ara en estat de xoc permanent amb l’Estat espanyol. En el programa El mirador de l'actualitat d'aquest dijous, s'ha partit d'aquesta…

16 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

La política catalana es troba ara en estat de xoc permanent amb l’Estat espanyol. En el programa El mirador de l'actualitat d'aquest dijous, s'ha partit d'aquesta idea, alhora que s’ha parlat de la sentència del 9N en la qual, com es va saber dilluns passat, tant l’expresident de la Generalitat Artur Mas com l’exconsellera d’ensenyament Irene Rigau i l’exvicepresidenta Joana Ortega han estat inhabilitats per desobediència al Tribunal Constitucional, en haver tret les urnes aquell dia. Els participants en el col·loqui han estat el periodista Oriol Domingo, l’advocat i exdiputat al Congrés Toni Picó i el gestor de l’Administració de Justícia i membre de Societat Civil Catalana Sixto Cadenas.

Picó ha destacat que "tant Catalunya com  Espanya han entrat en un terreny desconegut, perquè es cometen  errors polítics  per les dues bandes". En el cas de Catalunya, Picó ha destacat que “l’errada més gran que han fet ha estat la modificació exprés de la llei del Parlament”. Domingo també ha parlat de la reforma de la Constitució, com la que van tirar endavant PP i PSOE l'any 2011, i de lleis, per recordar que “el PP i el PSOE van canviar la Constitució d’acord als seus interessos”. En aquesta línia, Domingo ha afegit que, “si la justícia és igual per a tothom com diuen des de l’Estat espanyol, seria bo saber per què no s’han condemnat els fiscals, per no haver evitat el delicte que suposadament van cometre els polítics catalans quan van treure les urnes al carrer”.

Sobre la possibilitat que el procés judicial del 9N sigui portat al Tribunal d'Estrasburg, Cadenas ha declarat que "tots els ciutadans hem d’acceptar les condemnes perquè estem sotmesos a la llei”. Continuant amb aquest tema, Picó ha afegit que “tots els qui són condemnats mereixen que se’ls apliqui una justícia ràpida, tenint en compte, a més, que al poder judicial se li exigeix això”. Picó ha aprofundit més en el fet que “no agrada veure ningú com es condemnat , sigui un expresident, una exconsellera o una exvicepresidenta de Catalunya”. 

Es pot escoltar AQUÍ el programa EL MIRADOR d'aquest dijous 16 de març.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024