En directe

El Rosari

RÀDIO ESTEL

“No es pot comunicar res que no es pugui complir; en tot cas, millor passar-se se llarg”

Moltes persones han tornat aquest dimarts a la feina, concretament totes aquelles que no poden fer teletreball i sobretot les dedicades al sector de la…

14 abril 2020

Comparteix
Moltes persones han tornat aquest dimarts a la feina, concretament totes aquelles que no poden fer teletreball i sobretot les dedicades al sector de la indústria i la construcció. Tot plegat passa després de molts dies de decisions polítiques que han tornat a enfrontar governs. En el programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel, hem repassat amb el politòleg Xavier Torrens tot el que ha succeït aquests darrers dies.
El professor de Ciència Política ha recordat el que ja va dir ara fa un mes a Ràdio Estel: “La mesura principal era test, test i test, i ja fèiem tard. Ara ha passat un mes i no han arribat els tests que prometia el govern català, com tampoc les mascaretes que deia el govern espanyol”. A més, Torrens ha sentenciat que les decisions de Moncloa estan fora de temps, tenint en compte que “el confinament tan dur, que és veritat que està donant resultats, es va haver de fer perquè no s’havien fet les primeres mesures com calia i, en aquest moment, encara no s’han aplicat aquelles primeres mesures”.
Com a exemple, Xavier Torrens ha dit que, “a Califòrnia, que és un estat molt gran, hi ha pocs morts en relació amb Nova York, perquè realment les mesures preventives funcionen allà on s’han adoptat”. Pel que fa a la capacitat comunicativa, tant del govern central com des de la Generalitat, Torrens ha apuntat que “hi ha dues errades comunicatives molt fortes, perquè no es pot comunicar res que no es pugui complir i, hi ha d'haver una equivocació, que sigui per haver-se passat de llarg, no per haver anat posant dates i després anar-les allargant sistemàticament”. 
Finalment, el politòleg també ha fet referència a la polèmica sobre el nombre de mascaretes que l’Estat ha enviat a la Generalitat (1.714.000). “No nego que la xifra de mascaretes no sigui atzar, i pot ser que s’hagi escollit per fer mal. Però si és així, la millor manera d’actuar és amb indiferència o amb elegància, però entrar a respondre amb el mateix llenguatge demostra que, en hores greus de la humanitat, uns i altres s’estan dedicant a fer politiqueria”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció