En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

“No es pot comunicar res que no es pugui complir; en tot cas, millor passar-se se llarg”

Moltes persones han tornat aquest dimarts a la feina, concretament totes aquelles que no poden fer teletreball i sobretot les dedicades al sector de la…

14 abril 2020

Comparteix
Moltes persones han tornat aquest dimarts a la feina, concretament totes aquelles que no poden fer teletreball i sobretot les dedicades al sector de la indústria i la construcció. Tot plegat passa després de molts dies de decisions polítiques que han tornat a enfrontar governs. En el programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel, hem repassat amb el politòleg Xavier Torrens tot el que ha succeït aquests darrers dies.
El professor de Ciència Política ha recordat el que ja va dir ara fa un mes a Ràdio Estel: “La mesura principal era test, test i test, i ja fèiem tard. Ara ha passat un mes i no han arribat els tests que prometia el govern català, com tampoc les mascaretes que deia el govern espanyol”. A més, Torrens ha sentenciat que les decisions de Moncloa estan fora de temps, tenint en compte que “el confinament tan dur, que és veritat que està donant resultats, es va haver de fer perquè no s’havien fet les primeres mesures com calia i, en aquest moment, encara no s’han aplicat aquelles primeres mesures”.
Com a exemple, Xavier Torrens ha dit que, “a Califòrnia, que és un estat molt gran, hi ha pocs morts en relació amb Nova York, perquè realment les mesures preventives funcionen allà on s’han adoptat”. Pel que fa a la capacitat comunicativa, tant del govern central com des de la Generalitat, Torrens ha apuntat que “hi ha dues errades comunicatives molt fortes, perquè no es pot comunicar res que no es pugui complir i, hi ha d'haver una equivocació, que sigui per haver-se passat de llarg, no per haver anat posant dates i després anar-les allargant sistemàticament”. 
Finalment, el politòleg també ha fet referència a la polèmica sobre el nombre de mascaretes que l’Estat ha enviat a la Generalitat (1.714.000). “No nego que la xifra de mascaretes no sigui atzar, i pot ser que s’hagi escollit per fer mal. Però si és així, la millor manera d’actuar és amb indiferència o amb elegància, però entrar a respondre amb el mateix llenguatge demostra que, en hores greus de la humanitat, uns i altres s’estan dedicant a fer politiqueria”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció