En directe

Estel Migdia

SOCIETAT

Nou grau en Filosofia, Política i Economia de la Facultat de Filosofia-URL

LaFacultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL) ha presentat aquest dilluns18 de juny a l’Aula magna del Seminari Conciliar de Barcelona un nou…

19 juny 2018

Macià

Comparteix

LaFacultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL) ha presentat aquest dilluns18 de juny a l’Aula magna del Seminari Conciliar de Barcelona un nou grau queenglobarà Filosofia, Política i Economia, i que començarà a partir del curs2018-2019. Es tracta d’una proposta de la Facultat de Filosofia-URL, queorganitza juntament amb dues universitats més, la Universitat PontifíciaComillas i la Universitat de Deusto, fet que dota el grau d’un segell únic i degran qualitat.

L’actede presentació ha constat d’una taula rodona, moderada pel degà de la Facultatde Filosofia-URL, Jaume Aymar, i en la qual totes les intervencions s’hancentrat a justificar la interrelació que existeix entre filosofia, políticaeconomia. La taula l’han format especialistes en cadascun dels tres àmbits: el doctorJoan Garcia del Muro, professor de Filosofia, el doctor Eduard Ibáñez, directorde Justícia i Pau, i Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya.  

Cadascunade les seves ponències ha deixat clara la importància d’aquest triple grau a l’horad’aconseguir una visió global, que s’allunyi de la tendència actual dels estudiantsa especialitzar-se. Tal com ha explicat Ibáñez, “aquests tres àmbits estanrelacionats entre ells, i tenen una profunda interrelació”. Per la seva banda,Garcia del Muro ha exposat que “una de les tragèdies del món actual és l’autonomiade l’economia i la política respecte la moral i la filosofia”, i és per aquestmotiu que ha defensat un grau com aquest, que ajudi els estudiants a formar unavisió integral del món. Seguint en aquesta línia, Joan Rigol, que té unaexperiència de 40 anys dedicats a la política, ha defensat que per dirigir unpaís no només s’ha de conèixer la política, sinó que s’han de comprendre totesles realitats: “La política ha de saber humanitzar la realitat, ha de saber entendreels diversos sistemes en els quals ens movem en  política”.

Lapresentació ha comptat també amb la presència d’un estudiant que aquest any hafinalitzat el segon curs d’aquest grau innovador a la Universitat de Deusto, aBilbao, i que ha explicat de primera mà la seva experiència durant aquests dosanys: “Estic encantat amb aquest grau i aquesta proposta que estic fent aDeusto, animo a tothom a matricular-s’hi, no us defraudarà.”

Elgrau en Filosofia, Política i Economia de la Facultat de Filosofia-URLcomençarà el curs 2018-2019, i constarà de quatre cursos acadèmics de 60crèdits cadascun, que es realitzaran en modalitat semipresencial. El pla d’estudisdel grau té com a principal objectiu facilitar l’adquisició d’habilitats útilsper al desenvolupament de diferents carreres i activitats professionals com araassessor i consultor sociopolítics, periodisme, educació, direcció d’empreses,o serveis diplomàtics, entre d’altres. La resta de la informació així com lesmatrícules es poden consultar al web de la Facultat de Filosofia-URL: www.filosofia.url.edu.

 

 

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció