En directe

Completes

VATICÀ

Núria Calduch, membre de la Comissió d'Estudi sobre Diaconat de dones

El 12 de maig, en una trobada amb les participants en l'Assemblea Plenària de les Superiores Generals, el papa Francesc va expressar la intenció de…

3 agost 2016

Rosa María Jané Chueca

Comparteix

El 12 de maig, en una trobada amb les participants en l'Assemblea Plenària de les Superiores Generals, el papa Francesc va expressar la intenció de constituir "una comissió oficial que pugui estudiar la qüestió" en referència al diaconat femení, "sobretot pel que fa als primers temps de l'Església".

Ara s'acaba de constituir aquesta comissió, "després de pregària intensa i madura reflexió", ha reconegut Francesc. Entre els noms d'aquest grup d'experts, format per sis homes i sis dones, destaca el de la catalana Núria Calduch-Benages, membre de la Pontifícia Comissió Bíblica i que va participar com a experta en el Sínode de la Paraula del 2008.

En unes declaracions recents a Catalunya Cristiana, Calduch explicava que segons les descripcions canòniques de la Didascàlia (segle III) i les constitucions apostòliques (segle IV), "les diaconesses no realitzaven cap funció litúrgica. Ajudaven en el baptisme de les dones, feien visites pastorals a les dones i els oferien formació religiosa". No obstant això, comentava que "molts altres textos testimonien que les diaconesses exercien diverses funcions litúrgiques i administraven el sagrament del Baptisme".

El president d'aquesta comissió per estudiar el diaconat femení és Mons. Luis Francisco Ladaria, secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció