En directe

Tot sardana

VATICÀ

Núria Calduch, membre de la Comissió d'Estudi sobre Diaconat de dones

El 12 de maig, en una trobada amb les participants en l'Assemblea Plenària de les Superiores Generals, el papa Francesc va expressar la intenció de…

3 agost 2016

Rosa María Jané Chueca

Comparteix

El 12 de maig, en una trobada amb les participants en l'Assemblea Plenària de les Superiores Generals, el papa Francesc va expressar la intenció de constituir "una comissió oficial que pugui estudiar la qüestió" en referència al diaconat femení, "sobretot pel que fa als primers temps de l'Església".

Ara s'acaba de constituir aquesta comissió, "després de pregària intensa i madura reflexió", ha reconegut Francesc. Entre els noms d'aquest grup d'experts, format per sis homes i sis dones, destaca el de la catalana Núria Calduch-Benages, membre de la Pontifícia Comissió Bíblica i que va participar com a experta en el Sínode de la Paraula del 2008.

En unes declaracions recents a Catalunya Cristiana, Calduch explicava que segons les descripcions canòniques de la Didascàlia (segle III) i les constitucions apostòliques (segle IV), "les diaconesses no realitzaven cap funció litúrgica. Ajudaven en el baptisme de les dones, feien visites pastorals a les dones i els oferien formació religiosa". No obstant això, comentava que "molts altres textos testimonien que les diaconesses exercien diverses funcions litúrgiques i administraven el sagrament del Baptisme".

El president d'aquesta comissió per estudiar el diaconat femení és Mons. Luis Francisco Ladaria, secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció