En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Núria Gispert tenia proximitat, humanitat i amor a l'Església"

El bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, ha definit aquest divendres la figura de Núria Gispert com la d'una dona "amb una espiritualitat profunda, de pregària,…

18 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, ha definit aquest divendres la figura de Núria Gispert com la d'una dona "amb una espiritualitat profunda, de pregària, dins una opció cristiana i ciutadana molt fonamentada en Jesucrist i en l'evangeli, tot combinat amb un compromís amb els més pobres". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha afegit que tenia "una gran humanitat i era molt propera i molt agradable de tracte, fruit també del seu amor profund a l'Església, des d'uns fonaments sòlids a la diòcesi". En un altre moment, el prelat ha comentat que "Núria Gispert s'entenia molt bé i connectava amb el cardenal Ricard Maria Carles, perquè tots dos tenien discreció".
D'altra banda, Saiz ha recordat "un episodi molt significatiu, a principis del 2001, quan un nombrós grup d'immigrants es va tancar en 10 esglésies de Barcelona, sobretot a Santa Maria del Pi, amb uns 300, i Sant Agustí". Ha explicat igualment que "va ser un moment complicadíssim que va agafar tothom per sorpresa a l'Arquebisbat, fet que va obligar a crear un equip de seguiment on hi havia Núria Gispert, el prevere Tano Casacuberta, el rector del Pi Josep Vidal Aunós i el delegat de Mitjans de Comunicació Jordi Piquer", amb el mateix bisbe Josep-Àngel, aleshores secretari general i canceller. A més, l'actual titular de la diòcesi de Terrassa ha comentat que "tots visitaven les esglésies amb Núria Gispert, que va donar continuïtat a la feina després del tancament, que va acabar bé i es va resoldre bé, amb la regularització de molts dels migrants". En síntesi, Saiz ha conclòs "aquest episodi va ser molt significatiu del tarannà proper de Núria Gispert".
Finalment, Josep-Àngel Saiz s'ha referit breument a la visita de la nova cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola, presidida pel cardenal Joan Josep Omella, al Papa Francesc aquest dissabte. "Els encomanem i ho faran molt bé", ha assegurat. A més, a l'inici de l'entrevista, el bisbe ha explicat que acaba de donar inici a un nou curs pastoral, després dels nomenaments i diverses preses de possessió.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 18 de setembre.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció