En directe

Laudes

ESGLÉSIA CATALUNYA

Oberta tot el dia la sala de vetlla a Montserrat de Josep Massot

El funeral pel monjo benedictí, figura important a l'Abadia i en el sector de la cultura catalana, serà dimarts 26 d'abril a les10.45 h i es preveu que el presideixi l’abat de Montserrat, Manel Gasch.

25 abril 2022

Redacció

Comparteix

Josep Massot, monjo de Montserrat, va morir la matinada de diumenge als 80 anys. Massot no només era una figura important de l’Abadia, sinó també a tota la cultura catalana. De fet, l'any 2012 va ser guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes per la seva gran obra, entre la qual hi ha més de mig segle al capdavant de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

El monjo benedictí Josep Massot
El monjo benedictí de Montserrat i figura important també a la cultura catalana, Josep Massot.

Gran impulsor dels Premis Serra d'Or i home de ponts entre fe i cultura, Massot va estudiar filologia romànica a la Universitat de Barcelona, on també va impartir classe durant els anys 70. A més, era membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans, havia rebut la Creu de Sant Jordi i l'havien nomenat doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears.

Reaccions de l'àmbit polític

Durant tot el diumenge han aparegut reaccions a través de les xarxes, entre elles les del president Pere Aragonès, la presidenta del Parlament Laura Borràs i la de la consellera de Cultura, Natalia Garriga.

El President ha destacat de Massot els seu compromís amb la llengua, la cultura i la història catalanes. Per la seva banda, la presidenta del Parlament ha subrallat la contribució al folklore català i la consellera ha parlat de la capacitat de treball de Massot i la seva incansable tasca com a conservador de l’Obra del Cansoner Popular.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

Ha mort Francesc Pardo, bisbe de Girona

El bisbe de Girona, Francesc Pardo

La missa exequial tindrà lloc dilluns 4 d’abril, a les 11.30 h, a la catedral de Girona. El mateix dia hi haura instal·lada la capella ardent a la Capella del Corpus de la catedral, que estarà oberta des de les 8 fins a les 11 h.

1 abril 2022

Redacció

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Ha mort Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona

El bisbe Toni Vadell

Diumenge a les 12 del migdia, quedarà instal·lada la capella ardent amb el fèretre del bisbe Toni Vadell a la capella del Sant Crist de Lepant de la Catedral de Barcelona. Dilluns a les 11 del matí, Funeral de corpore in sepulto a l’altar major de la catedral de Barcelona. Presidirà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella

12 febrer 2022

Redacció