En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

Osmín Serrano: "La situació de Veneçuela és d'autèntic genocidi"

Yineth Hernández, advocada veneçolana, Osmín Serrano, sacerdot veneçolà, Jordi Gaya, coordinador de la Jornada Guillem Rovirosa (aquest dissabte a Barcelona amb Veneçuela com a tema principal), i Tomás…

29 març 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Yineth Hernández, advocada veneçolana, Osmín Serrano, sacerdot veneçolà, Jordi Gaya, coordinador de la Jornada Guillem Rovirosa (aquest dissabte a Barcelona amb Veneçuela com a tema principal), i Tomás Jesús Zárraga, bisbe emèrit de San Carlos (Veneçuela), han analitzat aquest divendres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', la situació a Veneçuela, de màxima confrontació per la repressió del règim de Nicolás Maduro contra l’autoproclamat president Juan Guaidó i contra l’oposició, en una dinàmica d’estancament i enrocament que fa difícil una sortida dialogada a curt termini. Osmín Serrano ha destacat que "la situació de Veneçuela, com deia el bisbe Jaime Villarroel, és d'autèntic genocidi sense precedents a la història de l'Amèrica llatina, com un camp de concentració, amb constants tortures i assassinats". En aquesta línia, ha lamentat que "una de les coses més dures per a un sacerdot és haver de presidir unes exèquies per un nen assassinat de fam". El prevere ha assegurat que "els seguidors de Nicolás Maduro van clarament a la baixa".
Yineth Hernández ha comentat que, "a més de les riqueses minerals, Veneçuela té una riquesa igualment molt percerptible, que és la del poble, que és molt noble i amigable". L'advocada ha lamentat que "han vingut unes persones al país, ple de riqueses, i l'estan destrossant". La deriva dictatorial actual, l'ha situada en el context "d'un sistema molt paternalista que tenia Veneçuela abans de l'arribada d'Hugo Chávez al poder a finals de 1998, però les seves idees de messies, amb un populisme total des del missatge que ho solucionaria tot, van connectar amb molta gent només la primera vegada". Per la seva banda, Tomás Jesús Zárraga ha destacat que "els veneçolans no perden l'alegria ni l'esperança, perquè molta gent noble i intel·ligent està somiant amb un país de justícia, pau i solidaritat, valors que marquen el camí", tot i que "no serà fàcil sortir d'aquesta dictadura, perquè el faraó endureix el cor fins al final".
Aquest bisbe, en col·laboració amb la Fundació Catalunya-Amèrica, recull menjar i medicaments per a Veneçuela a través de les parròquies i comunitats cristianes de l'arxiprestat de Badalona i el Barcelonès Nord. Finalment, Jordi Gaya ha explicat que "l'església de Sant Pau del Camp, sota l'organització del Moviment Cultural Cristià, acull aquest dissabte, a les 10.00h, la Jornada Guillem Rovirosa, amb Xavier Borràs, que introduirà les coordenades apostòliques de Rovirosa i donarà pas al bisbe Sergi Gordo i finalment al prevere Osmín Serrano".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 29 de març

Dos recents informes de la comunitat internacional, un de l’ONU i un altre de l’Organització d’Estats Americans, confirmen l’existència de tortures i execucions extrajudicials dutes a terme per les forces de seguretat veneçolanes. La detenció de Roberto Marrero, cap de Gabinet de Guaidó, se suma als constants desafiaments de Nicolás Maduro a l’oposició i als països que no li donen suport i no reconeixen la seva condició de president. Mentrestant, la població pateix fam, misèria i necessitat d’emigrar.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció