En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

Oxfam Intermón continua amb el seu propòsit d'ajudar causes humanitàries com el cas de Lesbos

La Unió Europea està sent responsable del que està passant a Lesbos junt amb el govern grec, ja que la situació de moltes persones que…

10 gener 2019

Comparteix
La Unió Europea està sent responsable del que està passant a Lesbos junt amb el govern grec, ja que la situació de moltes persones que fugen dels conflictes armats que hi ha a hores d'ara a Síria o a l'Afganistan, junt amb altres països de l'Àsia o d'Àfrica, fa que actualment a l'illa grega s'estigui produint una situació dramàtica per a moltes d'aquestes persones.
Al programa "A Primera Hora" de Ràdio Estel hem parlat de tot plegat amb Francesc Mateu, director d'Oxfam Intermón a Catalunya, que ha afirmat "la Unió Europea no està complint amb la seva pròpia llei que va aprovar després de la segona guerra mundial que dóna dret a tenir asil humanitari per aquelles persones que es veuen obligades a marxar dels seus països d'origen "i ha afegit: "Oxfam dona suport humanitari, legal i material a aquestes persones". Mateu ha explicat que la Unió Europea no solucionarà aquesta situació a curt termini però hi ha assegurat que "Oxfam estarà al costat d'aquestes persones".
Per acabar, i preguntat per com es pot ajudar a l'ONG el director ha dit que "Es poden fer donatius econòmics o fer-se soci de l'ONG Oxfam Intermón Catalunya".
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció