En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Parròquies acollidores i missioneres

Més de 220 persones han participat en l'Assemblea Diocesana del bisbat de Lleida, celebrada a la Casa de l'Església - Acadèmia Mariana. Ho han fet…

28 maig 2018

Redacció

Comparteix

Més de 220 persones han participat en l'Assemblea Diocesana del bisbat de Lleida, celebrada a la Casa de l'Església - Acadèmia Mariana. Ho han fet per reflexionar sobre com fer parròquies acollidores i missioneres. El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, hi ha participat impartint una conferència en què ha apostat "per crear parròquies més creatives per evangelitzar". Després de la ponència, els participants han reflexionat en grups sobre el futur de les parròquies.

El cardenal Omella, en la seva conferència, ha destacat que "a vegades pensem que el nostre producte no genera il·lusió". ha afegit que "si creiem que Jesús és una bona notícia per tothom ja tenim un camí per fer". En relació amb l'aposta per renovar les estructures, Omella ha deixat clar que "tot va començar sense estructures". "L'estructura és molt important però, si no canviem el cor, no farem res", ha dit.

"La parròquia està per evangelitzar, no per tancar les portes, és un trampolí per evangelitzar", ha dit. "Els nsotres pares ens van transmetre al fe perquè teníem el cor convertit". Ha destacat que "la parròquia no és una estructura caduca, des de les parròquies hem de ser creatius i evangelitzar". El cardenal Omella ha afegit que "la parròquia està entre la gent i comparteix la vida de la gent. La parròquia és el lloc onagafar forces". Tot i reconèixer que "ens falta dinamisme missioner", ha afegit que això no ens ha de paralitzar, sinó que ens ha d'entusiasmar.
El cardenal Omella ha destacat que cal "mirar el món amb ulls d'amor". "Per ajudar a canviar el món hem de tenir una mirada positiva al món", ha dit. en la mateixa línia ha explicat que "detectem un desig de la paraula de Déu". "Vivim en una societat molt fragmentada, però hi ha un desig de comunió", ha dit. El cardenal ha apostat per "posar Jesucrist al centre de totes les reformes".

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció