En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Parròquies acollidores i missioneres

Més de 220 persones han participat en l'Assemblea Diocesana del bisbat de Lleida, celebrada a la Casa de l'Església - Acadèmia Mariana. Ho han fet…

28 maig 2018

Redacció

Comparteix

Més de 220 persones han participat en l'Assemblea Diocesana del bisbat de Lleida, celebrada a la Casa de l'Església - Acadèmia Mariana. Ho han fet per reflexionar sobre com fer parròquies acollidores i missioneres. El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, hi ha participat impartint una conferència en què ha apostat "per crear parròquies més creatives per evangelitzar". Després de la ponència, els participants han reflexionat en grups sobre el futur de les parròquies.

El cardenal Omella, en la seva conferència, ha destacat que "a vegades pensem que el nostre producte no genera il·lusió". ha afegit que "si creiem que Jesús és una bona notícia per tothom ja tenim un camí per fer". En relació amb l'aposta per renovar les estructures, Omella ha deixat clar que "tot va començar sense estructures". "L'estructura és molt important però, si no canviem el cor, no farem res", ha dit.

"La parròquia està per evangelitzar, no per tancar les portes, és un trampolí per evangelitzar", ha dit. "Els nsotres pares ens van transmetre al fe perquè teníem el cor convertit". Ha destacat que "la parròquia no és una estructura caduca, des de les parròquies hem de ser creatius i evangelitzar". El cardenal Omella ha afegit que "la parròquia està entre la gent i comparteix la vida de la gent. La parròquia és el lloc onagafar forces". Tot i reconèixer que "ens falta dinamisme missioner", ha afegit que això no ens ha de paralitzar, sinó que ens ha d'entusiasmar.
El cardenal Omella ha destacat que cal "mirar el món amb ulls d'amor". "Per ajudar a canviar el món hem de tenir una mirada positiva al món", ha dit. en la mateixa línia ha explicat que "detectem un desig de la paraula de Déu". "Vivim en una societat molt fragmentada, però hi ha un desig de comunió", ha dit. El cardenal ha apostat per "posar Jesucrist al centre de totes les reformes".

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció