En directe

El rosari

ACCIÓ SOCIAL

Peio Sánchez: “La vacuna més important és contra la indiferència”

Peio Sánchez, rector de la parròquia Santa Anna-Hospital de Campanya de Barcelona, ha explicat aquest divendres a Ràdio Estel la tasca social i de suport…

24 abril 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
Peio Sánchez, rector de la parròquia Santa Anna-Hospital de Campanya de Barcelona, ha explicat aquest divendres a Ràdio Estel la tasca social i de suport als més vulnerables que s’està duent a terme des en aquest model de "portes obertes". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat, ha explicatque “s'han implementat programes per a l’atenció i acompanyament a persones sense llar”. També ha parlat de xifres: “Ara donem menjar per tot el dia en un mateix pack que es pot replegar de 9.30 a 11.30 del matí." El prevere, a més, ha comentat que actualment “passen una mitjana de 220 persones i aquest divendres, per exemple, n'han estat més”. Pel que fa a les persones a les quals es dona ajuda des de l'església barcelonina, ha explicat que “molts estan fent el confinament al carrer i, des de la comunitat parroquial, se'ls fa un seguiment”. També ha afegit que, “a més del menjar, s'hi reparteixen mascaretes i estris d’higiene personal, alhora que es fa un seguiment”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 24 d'abril

 
El rector de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona ha subratllat, en un altre moment, que “la novetat no és únicament la situació de les persones sense llar, sinó de les famílies vulnerables, moltes d’elles migrants, sense papers i sense un contracte de treball, perquè no tenen prou alimentació després d’una setmana de confinament”. I en relació a la manera de gestionar el volum de demandes d’ajuda, Peio Sánchez ha dit que “de vegades es deriva, des de l'Hospital de Campanya, a un servei de Càritas i, en altres casos, algunes famílies en situació estable acompanyen altres en situació de vulnerabilitat”. També ha explicat que, lamentablement, la situació és complexa i, “de vegades, qualsevol problemàtica, com ara anar al dentista o altres necessitats, es fa gran”.
 
Davant la possibilitat d'ajudar tota aquesta gran obra social al cor de Barcelona, Sánchez ha explicat que, "en aquest moment, oferir ajuda de voluntariat no és possible, perquè s'està funcionant amb un equip fix per evitar el contagis". Sí que és necessària, segons el sacerdot, "l’aportació de diners, tant a l’hospital de campanya com a través de Càritas, que ha triplicat la necessitat, o el Banc d'Aliments". A banda d’això, el rector ha comentat que ell i el seu equip veuen que "la dinàmica de compartir ha d’impulsar aquest canvi personal" i que, a més, "hi ha persones que, perquè tenen accés a algun conegut que pot subministrar mascaretes o objectes de neteja personal, fan una valuosa contribució". I en un missatge d'esperança, Peio Sánchez ha assegurat que, "com diu el Papa Francesc, la vacuna més important és contra la indiferència, ja que aquest confinament suposa un canvi d’actitud per ser Església generosa, creativa i disposada a posar-ho tot al servei del patiment de les persones".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció