En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"Per reduir els accidents de trànsit, la clau és l'educació"

Josep Lluís Fernández, capellà dels Bombers i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Carme Torralva, enginyera industrial, i Òscar Oliver, director del Centre per a…

4 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Josep Lluís Fernández, capellà dels Bombers i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Carme Torralva, enginyera industrial, i Òscar Oliver, director del Centre per a l'Estudi del Transport a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector d’Aeroports de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', els últims canvis en el reglament de circulació, després d’un 2018 negre a les carreteres espanyoles,  amb 1.180 morts en total. Tots tres han coincidit en la idea que, "en la reducció dels accidents de trànsit, la clau és l'educació". Fernández ha dit que "un dels punts sobre el qual s'ha de reflexionar és la manca de consciència del risc, i això no és només un tema de vehicles i carretera, sinó també a casa i a tot arreu". Ha explicat que, com a capellà dels Bombers, "sovint hi manca la lògica de pensar, per exemple, que si es posa una espelma de pessebre al costat de la cortina i passa el gat, s'encendrà la cortina".
Òscar Oliver ha comentat que "hi ha una contradicció entre allò que es veu sovint en la publicitat, anunciant cotxes cada dia més potents que, a més, simbolitzen l'èxit, i la crida a la prudència, a tenir un respecte pels altres i a pensar que no conduïm sols, sinó amb persones que hi ha al voltant". Carme Torralva ha destacat que, "de cara al futur, canviarà molt la forma de conduir vehicles i de circular, perquè hi haurà més lloguer, renting o altres instruments". D'altra banda, ha destacat "la importància de l'estat de les vies, especialment les cruïlles de les carreteres, on la capacitat de reacció dels conductors no sempre és la mateixa".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 4 de gener.
Entre els aspectes comentats en el col·loqui, destaquen la reducció de la velocitat màxima de 100 a 90 quilòmetres per hora en les vies d’un sol carril per sentit, com també altres mesures restrictives o sancionadores, i la necessitat de reduir els accidents en un moment també de grans replantejaments per a la mobilitat dels vehicles privats, sobretot a causa de la contaminació a les grans ciutats.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció