En directe

El rosari

ESPORTS

Perilla la Fórmula 1 a Catalunya?

Madrid acollirà el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1, a partir de 2026. Amb aquest anunci, perilla la Fórmula 1 a Catalunya?

23 gener 2024

Redacció

Comparteix
La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb Stefano Domenicali, de la Fòrmula 1; José Vicente de los Mozos, president d'IFEMA; l'alcalde José Luis Martínez Almeida; i Ángel Asensio, president de la Cambra de Comerç de Madrid / ACN - Miquel Vera

Madrid acollirà el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1, a partir de 2026. L’acord amb Liberty Media s’extendrà deu temporades, fins 2035, amb un impacte econòmic de 400 milions d’euros per edició. El traçat, de prop de 5 quilòmetres i mig, recorrerà IFEMA i la ciutat esportiva de Valdebebas i serà semiurbà. Serà el primer Gran Premi de Fórmula 1 a la capital després de més de 4 dècades fora de Madrid.

Amb el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 a Madrid, perilla la Fórmula 1 a Catalunya?

Per una banda, el CEO de la Fórmula 1, Stefano Domenicali, no tanca la porta al Gran Premi de Catalunya. A més a més, explica que la proposta inicial de Madrid era ser compatible amb el Circuit de Catalunya. A més, considera que l’arribada al calendari de Madrid no significa necessàriament que Barcelona hagi de saltar. El màxim responsable és conscient de l’augment del seguiment de l’esport al conjunt de l’estat i confirma els contactes entre Fórmula 1 i Catalunya per mirar de renovar el contacte més enllà del 2026, que és quan s’acaba.

Per altra banda, en una entrevista a l'informatiu 'Estel Migdia', l'expilot i ambaixador de Ferrari, Marc Gené, assegura que "si fem les coses bé, no tenim per què tenir por que hi hagi dos grans premis. No es canibalitzen. No hi haurà un que tingui més interès que l'altre".

"Aquests dos grans premis no es canibalitzen. No hi haurà un que tingui més interès que l'altre"

Com van les negociacions entre el Circuit de Catalunya i la Fórmula 1?

De fet, Gené, assegura que les negociacions entre el Circuit de Catalunya i la Fórmula 1, de cara a renovar el contacte més enllà del 2026 avancen bé. L'expilot, que va tenir com a cap a Stefano Domenicali, assegura que el CEO està molt content amb el tracte. "Hi ha molt bona relació". No obstant, l'expilot és conscient que "la clau està en fer un molt bon Gran Premi de Fórmula 1 a Catalunya aquest 2024" i que s'impliqui la ciutat.

"La clau està en fer un molt bon Gran Premi de Fórmula 1 a Catalunya aquest 2024"

Marc Gené, ambaixador de Ferrari: "No hi haurà un que tingui més interès que l'altre"

0:00 / 0:00

Més actualitat

TELEVISIÓ

Mónica López: "No s'ha d'anar a El Hormiguero"

Mónica López sobre El Hormiguero

L'actriu explica que es va negar a anar al programa perquè creu que el presentador del programa, Pablo Motos, blanqueja el feixisme

22 juny 2023

Redacció