En directe

La Caravana

ACTUALITAT

PIMEC alerta: "Els preus es mantindran a l'alça gairebé durant un any més"

La producció de conill i pollastre perillen i el preu del porc es dispararà a causa del brot de grip aviària que pateix Europa

3 novembre 2022

Redacció

Comparteix

Rússia reprèn l'acord per exportar gra dels ports ucraïnesos, cinc dies després de suspendre la seva participació. Aquesta reobertura permet reactivar la distribució d'aliments i fertilitzants al món i així evitar una gran onada de fam. D'aquí a 15 dies, però, aquest acord caduca i aleshores s'haurà de renegociar amb el president rus, Vladímir Putin.

La preparació per cuinar uns troços de pollastre

El president de PIMEC Agroalimentària, David Coll, ha explicat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que el primer país beneficiat per l'acord per exportar gra d'Ucraïna va ser Espanya. "En tenim una necessitat plena, de fet, 1,8 milions de tones de gra d'Ucraïna venen cap aquí. Aquest acord expira d'aquí a 15 dies i caldrà esperar veure si Putin renegocia la reobertura i quines condicions estableix. Així i tot, a Rússia li interessa treure producte i a nosaltres que es renegociï l'acord", ha informat Coll.

"El primer país beneficiat per l'acord per exportar gra d'Ucraïna va ser Espanya"

D'altra banda, també ha exposat que amb la situació actual i tal com està l'entorn econòmic, el futur marca uns preus elevats durant gairebé un any.

El president de PIMEC Agroalimentària ha afegit que les explotacions ramaderes cada vegada s'estan endeutant més i que les entitats bancàries no estan apostant pel sector primari. "En primer lloc, les granges de conill estan tancant perquè no es poden mantenir, ja sigui pel valor del pinso i perquè és un animal delicat. Segon, Europa està patint un brot de grip aviària que farà que acabem comprant pollastre a fora del continent. I, en tercer lloc, el preu del porc. Els Estats Units estan canviant el gall d'indi que es menja pel dia d'Acció de Gràcies pel porc perquè s'estan sacrificant molts galls d'indi i no n'hi ha per tothom. El moment d'ara és extremadament delicat", ha alertat Coll.

Entrevista a David Coll, president de PIMEC Agroalimentària

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

L'economista Santiago Niño-Becerra assegura que la Unió Europea no té la força per fixar un topall al preu del gas

L'economista Santiago Niño-Becerra

El catedràtic d'estructura econòmica de l'IQS, Santiago Niño-Becerra, i el director general de l'IEF, Josep Soler, analitzen la situació econòmica a 'El Matí a Ràdio Estel'

17 octubre 2022

Redacció