En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

"La majoria dels pisos que la Sareb tenia a les zones amb més necessitat ja no els té perquè eren els més fàcils de vendre"

Ho diu Josep Maria Raya, catedràtic d’Economia i Empresa del Tecnocampus de la Universitat Pompeu Fabra, que avisa que, amb la nova llei, els que lloguen un habitatge en el mercat tradicional podrien passar-se al lloguer turístic perquè no està regulat

20 abril 2023

Comparteix

Pedro Sánchez va anunciar que destinaven a habitatge social 50.000 pisos de la Sareb. Després, Sánchez va explicar que té previst finançar 43.000 habitatges públics més per oferir-los a lloguer a preus assequibles. El catedràtic d'economia i empresa al Tecnocampus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Josep Maria Raya, que fa més de 20 anys que es dedica a investigar sobre l'habitatge, ha alertat que Espanya està a la cua d'Europa amb habitatge social i que té un problema molt greu que ve de lluny.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Raya ha apuntat que "la mitjana de l'habitatge social a Europa és del 9% i Espanya no arriba ni al 3%. Als anys 80 es feien habitatges socials, però s'han acabat venent i després, es van deixar de fer per la crisi financera i, entre altres coses, per les retallades pressupostàries. L'habitatge ens ha omplert la boca a l'hora de debatre, però no a l'hora de posar recursos pressupostaris". L'expert ha afegit que "hi ha molts pisos de la Sareb que s'han venut perquè, en el seu moment, eren els més fàcils de vendre". En aquest sentit, el professor ha explicat que, on se'n necessiten més són a les zones de demanda tensa on hi ha preus alts i famílies vulnerables.

D'altra banda, el catedràtic d'Economia i Empresa ha avisat que, amb la nova llei, tota aquella persona o entitat que estigui llogant en l'actualitat un habitatge en el mercat tradicional, podria passar-se al mercat de lloguer turístic perquè no està regulat. Per Raya, això provocarà que hi hagi encara més tensió. Raya ha afegit que hi ha partits polítics com Els Comuns que demanen que es vagi en alerta perquè el proper pas serà regular el lloguer turístic.

Entrevista a Josep Maria Raya, catedràtic d'economia i empresa al Tecnocampus de la UPF

0:00 / 0:00

Més actualitat

HABITATGE

El Sindicat de Llogateres sospita que els pisos de la Sareb són els "saldos que cap altre fons d'inversió no ha volgut gestionar"

Edifici en construcció

L'Associació de Promotors de Catalunya afirma que a Barcelona hi ha sòl per poder edificar 20.000 pisos de protecció oficial i que la solució implica construir

18 abril 2023