En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

Comparteix
Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista Pol Izquierdo assegura que Carles Porta "és un gran seductor perquè sap com posar-se la gent a la butxaca". En una entrevista al programa Fabricació Pròpia de Ràdio Estel, Izquierdo recorda com va ser treballar amb el creador de les sèries Crims i Tor, poc després d'entrar com a ENG a TV3. I és que el 30 minuts 'Tor: La muntanya maleïda" que van fer plegats a finals dels 90 va ser la porta d'entrada d'Izquierdo al món del periodisme. Del seu treball amb Carles Porta a Tor, Izquierdo reconeix que el va "marcar moltíssim", ja que "era molt dur i exigent treballant". Tant que l'ha marcat en la metodologia de treball actual a l'hora de fer entrevistes o pensar el registre d'una seqüència.

Tor, Twin Peaks a la catalana

Izquierdo, que assegura que el passat Nadal va tornar a Tor de visita amb la família i va rememorar la primera vegada que hi va anar, ha titllat la història com el "Twin Peaks català". Per a ell, l'èxit de tot plegat s'amaga en el fet d'estar davant "d'una història de violència i de poder que passa aquí al costat" i també "per la força dels personatges". Tot i la llarga experiència del periodista, assegura que "una vivència periodística com aquesta no l'he tornat a viure".

Un repàs a la trajectòria

Durant la conversa amb Pol Izquierdo, també s'han repassat altres punts àlgids de la seva trajectòria professional. Un d'ells va ser la reobertura del cas de l'assassinat d'Helena Jubany, després que un dels policies implicats en la investigació li expliqués que el jutge que instruïa el cas va aturar la detenció del principal sospitós. També hi ha hagut espai per recordar altres programes com El cim, que tenia per objectiu coronar l’Aconcagua, el sostre del continent americà, Caçadors de bolets, amb la narració d'Òscar Dalmau, o Aeroport, una docusèrie sobre les anècdotes i històries que es generen cada dia a l'Aeroport del Prat de Barcelona.
 

Escolta l'entrevista al periodista Pol Izquierdo

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció