En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Por, canvi i intel·ligència emocional, els tres grans temes de l'espai de Núria Bendito

Avui dimecres, últim dia de la secció l'Art de viure sense por de la Fórmula Estel, la psicòloga Núria Benedito ha repassat els 3 grans temes…

13 juliol 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui dimecres, últim dia de la secció l'Art de viure sense por de la Fórmula Estel, la psicòloga Núria Benedito ha repassat els 3 grans temes que hem après amb ella al llarg de la temporada: la por, el canvi i la intel·ligència emocional.
Tema 1: LA POR I L’ANSIETAT
La por és l’anticipació del sofriment o del dolor. La nostra ment és la millor guionista de telenovel·les i serials. Si observes les teves pors veuràs com el 90% de les coses que ens diem, i que ens fan por, mai arribaran a succeir.
En l’origen de qualsevol dificultat en la vida hi ha algun tipus de por. La majoria de nosaltres tenim una o diverses pors que ens limiten. L'ansietat és aquesta por radical a l'indeterminat o aquella reacció explosiva davant d'alguna cosa inconcreta sense causa aparent. 
Recurs: De tots els signes observats el més simple és observar la nostra boca –l'existència de saliva fluïda en la boca. Busca un lloc i moment apropiat en el qual puguis estar en silenci, sense que ningú t'interrompi; asseu-te còmodament mantenint l'esquena recta…. relaxa't, tanca els ulls, i fes 3 respiracions lentes i profundes, inhala pel nas i exhala per la boca, després contínua respirant tranquil·la i normalment… Pensa “la meva boca s'omple de saliva fresca".
Tema 2: EL CANVI
Una persona que en un moment donat sent la por al què diran fa tot el que pot per adaptar-se a la situació sense tenir en compte si desitja fer-ho o no. Pot arribar a fer coses que no vol per tal d’agradar o caure bé. O deixar de viure la seva pròpia vida per tal d’adaptar-se, no crear polèmica, pot preferir callar i donar la raó abans que donar la seva opinió i generar conflicte.
“Quan vulguis emprendre alguna cosa, hi haurà molta gent que et dirà que no ho facis; quan vegin que no poden detenir-te, et diran com has de fer-ho; i quan finalment vegin que ho has aconseguit, diran que sempre van creure en tu”.
Recurs: Les quatre preguntes fonamentals per prendre decisions són:
1. Escullo jo o estic intentant agradar als altres?
2. La meva elecció em dona energia o me la treu?
3. El que escullo m’acosta al meu ideal o em manté en el mateix de sempre?
4. La meva decisió és coherent amb el que crec important?
La nostra vida és el resultat de totes les preguntes que ens hem fet en el passat i també les que no ens hem fet mai. Cada vegada que decidim estem reponent una pregunta, però per poder respondre una pregunta abans hem d’aprendre a formular-la.
Tema 3: LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL
Les persones felices centren els seus pensaments en allò que volen i en com aconseguir-ho la major part del temps. Quan una persona pensa i parla del que vol i com aconseguir-ho, se sent més feliç i conecta amb una major confiança en la teva vida. Quan pensem en aquelles coses que ens fan feliç el nostre cervell allibera endorfines, donant-nos la sensació generalitzada de benestar. Com a resultat, desenvolupem una actitud positiva.
Brian Tracy ens diu que: Per la llei de causa i efecte, si tu fas i dius el que la gent feliç i sana fa i diu, aviat et sentiràs de la mateixa manera, obtindràs els mateixos resultats, i gaudiràs de la mateixa actitud positiva i experiències.
Com seria una persona feliç?
1. En primer lloc, mantenen les seves ments el que volen, i segueixen buscant maneres d’ aconseguir-ho. Són clars sobre les seves fites i saben que les duran a terme més d’hora o més tard.
2. En segon lloc, s’enfoquen en el costat bo de tot problema o dificultat. Quan les coses van malament, com passa sovint, se sol dir, "bé, d’acord, això és el què ha passat" I llavors es posen a buscar algun aprenentatge o cosa positiva sobre la situació. El que sabem és que, si estàs buscant una qualitat bona o beneficiosa en una persona o situació, sempre la trobaràs. I mentre estàs buscant, serà una persona més positiva i alegre.
3. En tercer lloc, decidir ser feliços. Resoldre a partir d'ara per veure la copa de la vida com mig plena i no mig buida. La gent feliç dóna gràcies per les moltes benediccions en la vida en lloc de preocupar o queixar-se de les coses que no tenen.
Moltes gràcies Núria Benedito per les teves lliçons cada dimecres durant tot l'any!
Recupera tots els espais a Ràdio a la Carta (els dimecres a les 8:40 a la Fórmula Estel)

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció