En directe

Fabricació Pròpia

UN NOU LLINDAR

Pregar per la Creació

La pregària, quan és sincera i humil, és capaç de crear una solidaritat més forta i ràpida que tot el que corre per les xarxes…

29 agost 2017

Sebastià Taltavull

Comparteix

La pregària, quan és sincera i humil, és capaç de crear una solidaritat més forta i ràpida que tot el que corre per les xarxes socials. A més, està lliure de virus i suporta sense dificultat qualsevol interferència nociva. Encara més, si es tracta de quelcom tan urgent com és la preservació del do de la Creació.

El dia 1 de setembre som convidats pel papa Francesc a pregar per la Creació

El dia 1 de setembre som convidats pel papa Francesc a pregar per la Creació

El dia 1 de setembre som convidats pel papa Francesc a pregar per la Creació, qüestió per la qual té una especial sensibilitat, tal com es dedueix de la seva encíclica Laudato Si sobre la cura de la casa de tots. Fem d’aquest dia una aposta important pel que significa de solidaritat i per la força innegable d’una humanitat unida en pregària.

Tanmateix, què se’ns demana? La pregària té sentit quan expressa un desig sincer i unànime a favor d’una ecologia integral i, alhora, és signe de conversió, ja que el desafiament ambiental que vivim ens afecta a tots i té la seva repercussió més negativa en la major part de la població mundial. El clam de la terra i dels pobres conflueix en un únic crit que demana sobretot justícia, un clamorós toc d’atenció sobre la possibilitat de no retorn d’alguns fenòmens de deteriorament indefinit que ja patim i que lamentablement no preveuen la defensa de tot el planeta, sinó els interessos d’uns pocs. Pregària i acció en un just equilibri. Contemplació i compromís en una unitat significativa. No podem quedar passius davant del deteriorament de la qualitat de la vida humana i la degradació social. Per la nostra fe en el Déu Creador, que ho ha fet tot perquè ens estima, els creients hi estem totalment implicats.

Es tracta d’una responsabilitat compartida que sap molt bé que tots els éssers ens necessitem els uns als altres. No oblidem que formem part de la Creació. Com diu el papa Francesc, «el nostre propi cos està constituït pels elements del planeta, el seu aire és el que ens dona l’alè i la seva aigua ens vivifica i restaura» (Laudato Si, 2). Això significa que tots —sense excepció— tenim dret a viure i ser feliços.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona
Administrador apostòlic de Mallorca

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024