En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Pregària i proximitat del Papa amb el poble nicaragüenc

“Estimats germans nicaragüencs, us soc proper i reso per vosaltres.” Són les paraules del papa Francesc després del res de l’Àngelus del diumenge 2 d’agost,…

3 agost 2020

AICA

Comparteix
“Estimats germans nicaragüencs, us soc proper i reso per vosaltres.” Són les paraules del papa Francesc després del res de l’Àngelus del diumenge 2 d’agost, per mostrar la seva proximitat davant l’atac contra la catedral de Managua.
“Penso en el poble de Nicaragua, que pateix per l’atemptat a la catedral on ha quedat molt malmesa, gairebé destruïda, la imatge molt venerada del Crist que ha acompanyat i sostingut durant els segles la vida del poble fidel”, deia Francesc.
El 31 de juliol una persona va entrar a una de les capelles de la catedral de Managua i va llençar un còctel molotov, fet que va provocar un incendi i va destruir el sagrari i la imatge de la Sang de Crist, cosa que ha estat qualificada d’“acte de terrorisme” pel cardenal nicaragüenc Leopoldo Brenes.
En un comunicat de l’arxidiòcesi de Managua s’assegura que és “un acte de profanació totalment condemnable, per la qual cosa hem de romandre en pregària constant per derrotar les forces malignes”.

Per això el cardenal Brenes, arquebisbe de Managua, va convocar diumenge 2 d’agost a un dia “de pregària, silenci, plor i súplica per l’ultratge, irrespecte, sacrilegi i profanació a Jesús en la seva presència real del Santíssim Sagrament i davant la imatge de la Sang de Crist, destruïda i calcinada, i mirant la creu que roman dempeus, aferrar-nos-hi i clamar com ho va fer Jesús des del Calvari”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció