En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Pregunta del dia: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?

Aquest divendres preguntem: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?  …

15 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Aquest divendres preguntem:
Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?
   - És una ofensa a l'arrel cristiana de la festa i a la nostra cultura.
   - Amb aquest gest, l'Ajuntament demostra que no entén què vol dir respectar la diversitat religiosa.
   - Em sembla bé, perquè cal preservar la laïcitat.
Aquest divendres, des del programa El mirador de l'actualitat, parlarem de la presència pública del fet religiós divers a la societat, amb exemples concrets de l'actualitat i de la nostra història recent. Participaran en la taula:
- Francesc Torredeflot, director de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). Parlarà de la Nit de les Religions, que es fa aquest dissabte amb portes obertes a molts centres de Culte de 24 comunitats de creients a Barcelona.
- Joan Martínez Porcell, rector de la Basílica de la Mercè de Barcelona.
- Aureli Argemí, organitzador del 50è aniversari de la refundació del Monestir de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord.
La Missa ha quedat exclosa, per segon any consecutiu, del programa oficial de les festes locals de la capital catalana. Això es produeix novament encara que l'encapçalament del manual festiu diu això: "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". L'única festa tradició que no hi apareix en el programa oficial, malgrat el seu seguiment per part de persones i entitats, és precisament la celebració, que es farà el dissabte 24 de setembre a les 10.30 (en directe per Ràdio Estel) a la Basílica de la patrona de Barcelona. Aquest any, per primera vegada, presidirà el nou arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció