En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Pregunta del dia: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?

Aquest divendres preguntem: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?  …

15 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Aquest divendres preguntem:
Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?
   - És una ofensa a l'arrel cristiana de la festa i a la nostra cultura.
   - Amb aquest gest, l'Ajuntament demostra que no entén què vol dir respectar la diversitat religiosa.
   - Em sembla bé, perquè cal preservar la laïcitat.
Aquest divendres, des del programa El mirador de l'actualitat, parlarem de la presència pública del fet religiós divers a la societat, amb exemples concrets de l'actualitat i de la nostra història recent. Participaran en la taula:
- Francesc Torredeflot, director de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). Parlarà de la Nit de les Religions, que es fa aquest dissabte amb portes obertes a molts centres de Culte de 24 comunitats de creients a Barcelona.
- Joan Martínez Porcell, rector de la Basílica de la Mercè de Barcelona.
- Aureli Argemí, organitzador del 50è aniversari de la refundació del Monestir de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord.
La Missa ha quedat exclosa, per segon any consecutiu, del programa oficial de les festes locals de la capital catalana. Això es produeix novament encara que l'encapçalament del manual festiu diu això: "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". L'única festa tradició que no hi apareix en el programa oficial, malgrat el seu seguiment per part de persones i entitats, és precisament la celebració, que es farà el dissabte 24 de setembre a les 10.30 (en directe per Ràdio Estel) a la Basílica de la patrona de Barcelona. Aquest any, per primera vegada, presidirà el nou arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció