En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Pregunta del dia: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?

Aquest divendres preguntem: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?  …

15 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Aquest divendres preguntem:
Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?
   - És una ofensa a l'arrel cristiana de la festa i a la nostra cultura.
   - Amb aquest gest, l'Ajuntament demostra que no entén què vol dir respectar la diversitat religiosa.
   - Em sembla bé, perquè cal preservar la laïcitat.
Aquest divendres, des del programa El mirador de l'actualitat, parlarem de la presència pública del fet religiós divers a la societat, amb exemples concrets de l'actualitat i de la nostra història recent. Participaran en la taula:
- Francesc Torredeflot, director de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). Parlarà de la Nit de les Religions, que es fa aquest dissabte amb portes obertes a molts centres de Culte de 24 comunitats de creients a Barcelona.
- Joan Martínez Porcell, rector de la Basílica de la Mercè de Barcelona.
- Aureli Argemí, organitzador del 50è aniversari de la refundació del Monestir de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord.
La Missa ha quedat exclosa, per segon any consecutiu, del programa oficial de les festes locals de la capital catalana. Això es produeix novament encara que l'encapçalament del manual festiu diu això: "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". L'única festa tradició que no hi apareix en el programa oficial, malgrat el seu seguiment per part de persones i entitats, és precisament la celebració, que es farà el dissabte 24 de setembre a les 10.30 (en directe per Ràdio Estel) a la Basílica de la patrona de Barcelona. Aquest any, per primera vegada, presidirà el nou arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció