En directe

Sons de la terra

RÀDIO ESTEL

Pregunta del dia: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?

Aquest divendres preguntem: Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?  …

15 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Aquest divendres preguntem:
Què penses del fet que l'Ajuntament de Barcelona hagi eliminat novament l'Ofici Solemne de la Mercè del programa de festa major?
   - És una ofensa a l'arrel cristiana de la festa i a la nostra cultura.
   - Amb aquest gest, l'Ajuntament demostra que no entén què vol dir respectar la diversitat religiosa.
   - Em sembla bé, perquè cal preservar la laïcitat.
Aquest divendres, des del programa El mirador de l'actualitat, parlarem de la presència pública del fet religiós divers a la societat, amb exemples concrets de l'actualitat i de la nostra història recent. Participaran en la taula:
- Francesc Torredeflot, director de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). Parlarà de la Nit de les Religions, que es fa aquest dissabte amb portes obertes a molts centres de Culte de 24 comunitats de creients a Barcelona.
- Joan Martínez Porcell, rector de la Basílica de la Mercè de Barcelona.
- Aureli Argemí, organitzador del 50è aniversari de la refundació del Monestir de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord.
La Missa ha quedat exclosa, per segon any consecutiu, del programa oficial de les festes locals de la capital catalana. Això es produeix novament encara que l'encapçalament del manual festiu diu això: "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". L'única festa tradició que no hi apareix en el programa oficial, malgrat el seu seguiment per part de persones i entitats, és precisament la celebració, que es farà el dissabte 24 de setembre a les 10.30 (en directe per Ràdio Estel) a la Basílica de la patrona de Barcelona. Aquest any, per primera vegada, presidirà el nou arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció