En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Preocupació per la limitació dels drets dels no jueus

El Gran Mestre de l'Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem, el cardenal Edwin O'Brien,s'ha sumat a les veus que han expressat preocupació per la nova…

4 agost 2018

AICA

Comparteix

El Gran Mestre de l'Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem, el cardenal Edwin O'Brien,s'ha sumat a les veus que han expressat preocupació per la nova llei d'Israel que atorga drets exclusius als jueus i elimina l'àrab com a idioma oficial. Per al purpurat, aquesta nova llei posa fi a la igualtat de drets.

"Aquesta llei", ha dit el cardenal O'Brien a Rome Reports, "aboleix la declaració del 1948 d'independència del poble jueu i de l'Estat jueu, que proclama la igualtat per tothom que viu a Terra Santa sense importar la raça, la religió o el sexe. Això s'ha eliminat".

Molts jueus i líders polítics a Israel i fora de les seves fronteres han condemnat aquesta norma perquè la consideren racista i discriminatòria. La Unió Europea recorda que complicarà la fórmula de reconèixer dos estats per resoldre el conflicte entre Israel i Palestina.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció