En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

Presència del fet religiós a la Catalunya del futur

Des del Ràdio Estel, aquest dimecres us preguntem:  Com s’hauria de reconèixer el fet religiós a Catalunya en el futur? - Amb una laïcitat que…

21 febrer 2017

Redacció

Comparteix
Des del Ràdio Estel, aquest dimecres us preguntem: 
Com s’hauria de reconèixer el fet religiós a Catalunya en el futur?
- Amb una laïcitat que reconegui la presència pública de les religions.
- Amb un caràcter laic dels poders públics, sempre al marge de les creences.
- Amb aconfessionalitat des d’un reconeixement de les arrels cristianes del país.

 

A les 19:25 des del Mirador de l'Actualitat us parlarem del document sobre el fet religiós a la Catalunya del futur, una oportunitat per garantir un país socialment respectuós amb la diversitat i la presència de les religions en un clima de convivència, sense exclusions:

- El document remarca que qualsevol ordenament jurídic ha de reconèixer i protegir el dret humà fonamental a la llibertat religiosa com un dret consagrat en tots els tractats internacionals de Drets Humans. Una llibertat que inclou la manifestació pública de les creences i la cooperación amb les administracions. El text defensa que “els poders públics han de  reconèixer, garantir i protegir la llibertat religiosa per fer efectiu el seu exercici en totes les seves dimensions”.
Ens acompanyaran en el col·loqui Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Marcel·lí Joan, membre del Grup Sant Jordi (impulsor del document), i Salvador Aragonès, periodista.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció