En directe

Fórmula Estel

ACTIVITATS

Primer simposi de campanes, campanars i campaners

Elpoble d’Os de Balaguer, situat a la Noguera, ha acollit aquest cap de setmanala 31a Trobada de Campaners que organitza cada any la Confraria de…

30 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

Elpoble d’Os de Balaguer, situat a la Noguera, ha acollit aquest cap de setmanala 31a Trobada de Campaners que organitza cada any la Confraria de Campaners deCatalunya conjuntament amb l’Ajuntament d’Os. La celebració, que ha reunit mésde 2.000 visitants, ha estat una oportunitat per posar en valor l’oficihistòric dels campaners, que cada vegada són menys a causa de les innovacionstecnològiques.

Latrobada d’aquest any ha anat marcada per la celebració del primer simposi decampaners, que s’ha celebrat per primera vegada per retre homenatge a tots elscampaners que lluiten per mantenir l’ofici. Durant el simposi, els 80 campanersque hi han participat han reflexionat sobre la situació actual dels diferentstipus de tocs de campana de Catalunya, que fa un any van ser declarats ElementFestiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat.

Paral·lelamenta la Trobada, els carrers d’Os de Balaguer han acollit també aquests dies laFira de la Campana, una fira on es reuneixen empreses especialitzades del sector,des de fonedors fins a instal·ladors de campanes, i que també inclou parades deproductes tradicionals. L’Ajuntament d’Os ja ha explicat que tant el simposicom la trobada han tingut un “gran èxit de participació”, i ha donat lesgràcies a tots els campaners que “amb la seva il·lusió i esforç permetenmantenir viu aquest ofici tan arrelat entre nosaltres i que alhora forma partde la nostra cultura i de la nostra forma de ser”.

 

 

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció