En directe

Estel Migdia

ACTIVITATS

Primer simposi de campanes, campanars i campaners

Elpoble d’Os de Balaguer, situat a la Noguera, ha acollit aquest cap de setmanala 31a Trobada de Campaners que organitza cada any la Confraria de…

30 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

Elpoble d’Os de Balaguer, situat a la Noguera, ha acollit aquest cap de setmanala 31a Trobada de Campaners que organitza cada any la Confraria de Campaners deCatalunya conjuntament amb l’Ajuntament d’Os. La celebració, que ha reunit mésde 2.000 visitants, ha estat una oportunitat per posar en valor l’oficihistòric dels campaners, que cada vegada són menys a causa de les innovacionstecnològiques.

Latrobada d’aquest any ha anat marcada per la celebració del primer simposi decampaners, que s’ha celebrat per primera vegada per retre homenatge a tots elscampaners que lluiten per mantenir l’ofici. Durant el simposi, els 80 campanersque hi han participat han reflexionat sobre la situació actual dels diferentstipus de tocs de campana de Catalunya, que fa un any van ser declarats ElementFestiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat.

Paral·lelamenta la Trobada, els carrers d’Os de Balaguer han acollit també aquests dies laFira de la Campana, una fira on es reuneixen empreses especialitzades del sector,des de fonedors fins a instal·ladors de campanes, i que també inclou parades deproductes tradicionals. L’Ajuntament d’Os ja ha explicat que tant el simposicom la trobada han tingut un “gran èxit de participació”, i ha donat lesgràcies a tots els campaners que “amb la seva il·lusió i esforç permetenmantenir viu aquest ofici tan arrelat entre nosaltres i que alhora forma partde la nostra cultura i de la nostra forma de ser”.

 

 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció