En directe

La Caravana

METEOROLOGIA

Protecció Civil demana extremar les precaucions al volant i a l'hora d'escalfar-se dins de casa davant el temporal de fred i neu

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la borrasca ha de creuar el país durant tot el dia d'avui, amb precipitacions al litoral i prelitoral que en alguns casos poden ser neu

24 gener 2023

Redacció

Comparteix

Aquest dimarts al matí, Catalunya s'ha llevat amb alguna nevada feble caient en zones poc habituals. S'han vist flocs de neu a la part alta de la ciutat de Barcelona i també en zones dels vallesos com Sabadell, Terrassa o alguns punts de les comarques de Girona.

En tot cas, la subdirectora general de coordinació i gestió d'emergències de Protecció Civil, Imma Solé, ha explicat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que, per ara, els gruixos de neu en aquests indrets "no són importants". Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la borrasca ha de creuar el país de nord a sud durant tot el dia d'avui, amb precipitacions al litoral i prelitoral que en alguns casos pot caure en forma de neu.

Davant d'aquesta situació, des de Protecció Civil recomanen extremar les precaucions si s'ha d'agafar el cotxe, sobretot en carreteres on s'hagin pogut formar plaques de gel. Solé ha recordat que cal "mantenir més distància de seguretat amb els vehicles davanters i reduir la velocitat". A més, recomana que, si es té planificada una sortida, cal "consultar quina és la situació meteorològica i l'estat del trànsit" abans de pujar al vehicle.

Pel que fa a dins dels habitatges, la responsable de Protecció Civil ha detallat que cal ser molt prudents amb els sistemes de calefacció "sobretot brasers i llars de foc" per evitar incendis. Des de Protecció Civil recorden que "no s'ha de posar a prop de les estufes material inflamable i revisar que els aparells estiguin apagats quan sortim de casa".

"Revisem que els aparells estiguin apagats quan sortim de casa"

Entrevista a Imma Solé, subdirectora general de coordinació i gestió d'Emergències

0:00 / 0:00

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024