En directe

Plusvàlua dones

Sense categoria

Protecció Civil demana molta precaució davant l'onada de calor i alerta que serà un dels estius més perillosos de l'última dècada

Des del sector de la salut recomanen portar a mà una ampolla d'aigua de litre i mig

15 juliol 2022

Redacció

Comparteix

La cap de guàrdia de Protecció Civil, Rosa Mata, ha demanat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' molta precaució" davant l'onada de calor. Mata ja ha alertat que serà un dels estius més perillosos de l'última dècada pel que fa al medi natural, i ha apuntat que la calor s'allargarà en els dies vinents.

Una imatge a la piscina municipal de Llagostera, que serà gratuïta durant les hores de més calor mentre duri l'onada de calor
La piscina municipal de Llagostera, que serà gratuïta durant les hores de més calor mentre duri l'onada de calor. ACN

El Servei Meteorològic de Catalunya no veu pluja a la vista, i precisament això és el que més preocupa a Protecció Civil, perquè "tot i que la temperatura baixi uns graus, si no hi ha pluja, continuem estant en una situació de risc".

"Tot i que la temperatura baixi uns graus, si no hi ha pluja, continuem estant en una situació de risc"

Des de Protecció Civil recomanen buscar espais frescos i ventilats, no fer activitat física durant les hores de més calor i sobretot beure molta aigua. Precisament, la presidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, i també infermera d'Atenció Primària, Ester Giménez, en una entrevista a Ràdio Estel, ha recalcat la necessitat de beure molta aigua. Ha apuntat que "sovint ens pensem que bevem molta aigua, i no és així. Tothom hauria de portar una ampolla de litre i mig a sobre i anar-se hidratant, encara que no tinguem set". També ha reiterat que "s'hauria d'evitar el consum d'alcohol perquè no ajuda que el cos es refredi".

"Tothom haura d'anar hidratant-se, encara que no tingués set"

Pel que fa als símptomes d'un cop de calor, la infermera Giménez ha demanat posar atenció "si estem marejats, tenim mal de cap o malestar general i nàusees perquè podrien ser símptomes d'un cop de calor". Giménez també ha reiterat que "la calor pot ser perillosa i que cal prendre mesures al respecte".

Entrevistes a Rosa Mata, cap de guàrdia de Protecció Civil, i a Ester Giménez, infermera i presidenta de l'Associació Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció