En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

PSC i Comuns veuen en la proposta de moció de confiança de Junts un símptoma més de la "crisi" que viu el govern

En una entrevista a Ràdio Estel, els portaveus Raúl Moreno (PSC) i David Cid (Comuns) s'obren a negociar els pressupostos amb el govern, però critiquen que encara no hi hagi hagut negociació

28 setembre 2022

Redacció

Comparteix
Imatge del debat de política general
El president de Junts al Parlament, Albert Batet, passa per davant del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al debat de política general (27 de setembre 2022). ACN

L'endemà de la primera sessió del debat de política general al Parlament de Catalunya i després de la proposta de Junts de demanar a Pere Aragonès que se sotmeti a una moció de confiança, el PSC i els Comuns lamenten la "divisió" que pateix el govern. En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu adjunt dels socialistes, Raúl Moreno, ha dit que "no s'esperava que els dos partits de govern arribessin al debat dividits i sortissin encara més dividits" i creu que la situació provoca que Catalunya "no avanci".

En aquesta mateixa línia s'ha posicionat, també, el portaveu dels comuns David Cid, que considera que la proposta de Junts és un "ultimàtum" i una mostra més de la "crisi permanent" que viu el govern.

Tot i això, el PSC no és partidari d'anar a eleccions i apunten que el que cal "és una legislatura llarga", tot i que no tenen cap intenció de fer un pacte amb Esquerra per entrar al govern i Junts n'acabi marxant. "Nosaltres som l'alternativa", ha puntualitzat el diputat Raül Moreno.

Suport als pressupostos

Davant d'aquesta situació, els dos partits de l'oposició s'han mostrat favorables a negociar els pressupostos de l'any que ve amb el govern. Des del PSC asseguren que hi ha "mà estesa" però lamenten el "silenci i poques ganes de col·laborar" que ha mostrat, segons ells, el president Aragonès. Per la formació morada, David Cid ha dit que entren amb "ganes" a negociar-los tot i que "les baralles" entre els dos socis de govern encara no els ha permès asseure's a una taula de negociació.

Pla de xoc "insuficient"
Els dos partits han valorat també el paquet de mesures proposat per Aragonès per fer front a la inflació de preus. Raúl Moreno creu que "des del punt de vista del contingut és un pla de xoc molt reduït" amb propostes que "són bones, però mal dissenyades". En aquest sentit, ha demanat al govern que es modifiqui l'índex de renda per facilitar que les famílies en risc d'exclusió social puguin accedir a les ajudes i perquè "fa dotze anys que està congelat".

A parer dels Comuns, David Cid ha deixat clar que "es queden curtes", i que "malauradament, el govern les ha impulsat sense negociar-les amb els agents socials ni els grups parlamentaris".

ESCOLTA LES ENTREVISTES

Entrevista a Raúl Moreno, portaveu adjunt del PSC al Parlament

0:00 / 0:00

Entrevista a David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

Jéssica Albiach: "Des del Govern central s’ha de posar un terra fiscal perquè no hi hagi territoris que facin competència deslleial"

Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

"No pot ser que hi hagi territoris que vulguin fer regals fiscals als rics” mentre d'altres paguen impostos per “mantenir els serveis públics” dels que no els paguen

21 setembre 2022

Redacció