En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

"Quan el PP ha guanyat eleccions, ho ha aconseguit des del centre"

Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions del PP català, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han analitzat aquest…

31 octubre 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions del PP català, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, algunes de les principals propostes electorals del Partit Popular de cara a les eleccions del 10 de novembre. Pardo ha destacat que, "en aquestes eleccions, cal desbloquejar Espanya d'una vegada i començar a treballar pels problemes reals dels ciutadans". La dirigent popular ha aclarit que "el programa és el mateix que a l'abril, mentre els socialistes anuncien una pujada massiva d'impostos i una despesa pública molt elevada que repercutirà en les butxaques de tots els espanyols". En aquesta línia, ha situat una de les prioritats en "la baixada d'impostos per ingressar més, perquè els diners vagin a les butxaques de tothom". D'altra banda, sobre el model territorial, la presidenta de Noves Generacions ha comentat que "el PP vol implantar certes mesures perquè alguns partits no estimulin la violència i no desacatin les lleis". Ha explicat que els populars tenen "8 mesures per posar ordre al carrer i a les institucions, incloent-hi la il·legalització de forces polítiques com la CUP, i per acabar amb algunes realitats, entre elles el model audiovisual i les oficines de la Generalitat a l'exterior, que són com ambaixades per parlar malament d'Espanya".
Pardo s'ha referit, en un altre moment, a la moderació en el discurs de Pablo Casado. "A l'abril, quan va començar la precampanya anterior, el cent per cent dels temes era Catalunya, però ara entenem que s'ha de parlar també de sanitat, d'educació, d'economia i d'altres problemàtiques molt importants", ha explicat. Finalment ha assegurat que "el PP, sempre que ha guanyat eleccions, ho ha aconseguit des del centre". De cara a la necessitat de trobar una sortida al conflicte català, la dirigent dels populars catalans ha insistit que el PP "està a favor d'un diàleg amb l'independentisme i amb tothom dintre de la Constitució i la llei". Salvador Aragonés ha comentat que "hi ha la possibilitat que el cansament es tradueixi en una abstenció alta, en un moment en què es parla d'un 30 per cent d'indecisos". El periodista ha qüestionat que la campanya sigui només ara: "Portem dos anys de campanya, en la quals tots estan sempre".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 31 d'octubre.
El PP es presenta amb l’objectiu de donar la sorpresa o almenys de millorar notablement el desastrós resultat que va obtenir el 28 d’abril, en què es va quedar només amb 66 escons al Congrés. Sota el lideratge d’un Pablo Casado no tan dur en el discurs, amb Cayetana Álvarez de Toledo novament com a cap de cartell a Catalunya, els populars basen el seu programa en una reorientació de les polítiques econòmiques i socials cap a un aprofundiment en les reformes de Mariano Rajoy, tot combinat amb el plantejament d’un nou pacte constitucional que neutralitzi les aspiracions dels independentistes a Catalunya, almenys a curt termini.
El Partit Popular centra el seu programa electoral en una baixada d'impostos i en mesures per contenir la despesa pública. La formació liderada per Pablo Casado planeja així reactivar l'economia en un moment en què planeja l'ombra d'una nova crisi. De fet, no fa grans canvis significants en relació amb el document que va presentar en els últims comicis. El document aposta novament per la unitat d'Espanya davant l'independentisme i per mesures recentralitzadores i de reforçament del paper de l'Estat. En matèria econòmica, proposaria eliminar els impostos de Patrimoni, Successions i Donacions, així com deduccions fiscals a l'habitatge habitual o aprofundiment en la reforma laboral aprovada pel PP, així com exempcions en l'IRPF o la derogació de la regulació de les VTC.

I pel que fa a possibles escenaris d’aliances parlamentàries, Casado no descarta aquesta vegada algun acord que faciliti la investidura de Pedro Sánchez, si el PSOE guanya, però intenta jugar la carta de liderar ell aquest procés si treu “almenys un diputat més” que la segona força. Una estratègia reformulada per a un discurs que, en principi, té clara vocació d’alternativa.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024