En directe

Fórmula Estel

Infraestructures

Sense categoria

"Si no es fa una quarta pista a l'aeroport del Prat, s'està condemnant l'economia catalana a quedar enrere"

Guillem López-Casasnovas és un dels impulsors de l'ampliació de l'aeroport del Prat sobre el mar. El catedràtic emèrit d'ecologia de la UB, Narcís Prat, n'està en contra

15 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Guillem López-Casasnovas assegura que, si no es fa la quarta pista a l'aeroport del Prat, s'està condemnant l'economia catalana "a seguir el camí de les companyies 'low cost'" i quedar enrere. El catedràtic d'economia de la Universitat Pompeu Fabra ha explicat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que la inversió que està sobre la taula, de moment, és de 2.200 milions d'euros. Uns diners que, segons explica, ja s'han invertit a Madrid i "ningú s'ha esverat, però aquí semblen definitius per no considerar un projecte".

Guillem López-Casasnovas: "No tenir infraestructures suposa perdre oportunitats"

Presentació del projecte 'Barcelona Mar'

El catedràtic López-Casasnovas també ha detallat que, quan una multinacional mira on ubicar la seva activitat, una de les coses que més té en compte és si hi ha connexió aèria intercontinental. Per això afirma que "no tenir infraestructures suposa perdre oportunitats. I després la gent es lamenta quan una multinacional marxa i deixa llocs de treball a l'aire".

L'economista ha deixat molt clar que l'interès pel projecte ha de ser de la Generalitat i que "no podem supeditar el futur del país a la conveniència d'Aena". López-Casanovas ha afegit que "si només considerem la proposta d'Aena no tindrem pista, ni aeroport de primera, i estarem condemnats a continuar amb l'activitat de baix cost que ara tenim".

Narcís Prat: "La idea provocarà més contaminació atmosfèrica i més creixement de CO₂ "

Una opinió contrària a la que té el catedràtic emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona, Narcís Prat, qui ha assegurat, també en una entrevista a Ràdio Estel, que la idea "és un desastre mediambiental, que provocarà més contaminació atmosfèrica i més creixement de CO₂". El catedràtic emèrit ha explicat que la proposta de la quarta pista del Prat "genera moltes incerteses", i ha detallat "que, per una banda, es pot dir que s'augmentarà la biodiversitat, però que no es pot assegurar que no s'omplirà d'espècies invasores". Amb tot, l'ecologista Narcís Prat, veu "complicat" que prosperi la idea si al president d'Aena, Maurici Lucena, no li interessa.

Entrevista a l'economista Guillem López-Casasnovas

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció