En directe

La Caravana

Infraestructures

Sense categoria

"Si no es fa una quarta pista a l'aeroport del Prat, s'està condemnant l'economia catalana a quedar enrere"

Guillem López-Casasnovas és un dels impulsors de l'ampliació de l'aeroport del Prat sobre el mar. El catedràtic emèrit d'ecologia de la UB, Narcís Prat, n'està en contra

15 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Guillem López-Casasnovas assegura que, si no es fa la quarta pista a l'aeroport del Prat, s'està condemnant l'economia catalana "a seguir el camí de les companyies 'low cost'" i quedar enrere. El catedràtic d'economia de la Universitat Pompeu Fabra ha explicat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que la inversió que està sobre la taula, de moment, és de 2.200 milions d'euros. Uns diners que, segons explica, ja s'han invertit a Madrid i "ningú s'ha esverat, però aquí semblen definitius per no considerar un projecte".

Guillem López-Casasnovas: "No tenir infraestructures suposa perdre oportunitats"

Presentació del projecte 'Barcelona Mar'

El catedràtic López-Casasnovas també ha detallat que, quan una multinacional mira on ubicar la seva activitat, una de les coses que més té en compte és si hi ha connexió aèria intercontinental. Per això afirma que "no tenir infraestructures suposa perdre oportunitats. I després la gent es lamenta quan una multinacional marxa i deixa llocs de treball a l'aire".

L'economista ha deixat molt clar que l'interès pel projecte ha de ser de la Generalitat i que "no podem supeditar el futur del país a la conveniència d'Aena". López-Casanovas ha afegit que "si només considerem la proposta d'Aena no tindrem pista, ni aeroport de primera, i estarem condemnats a continuar amb l'activitat de baix cost que ara tenim".

Narcís Prat: "La idea provocarà més contaminació atmosfèrica i més creixement de CO₂ "

Una opinió contrària a la que té el catedràtic emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona, Narcís Prat, qui ha assegurat, també en una entrevista a Ràdio Estel, que la idea "és un desastre mediambiental, que provocarà més contaminació atmosfèrica i més creixement de CO₂". El catedràtic emèrit ha explicat que la proposta de la quarta pista del Prat "genera moltes incerteses", i ha detallat "que, per una banda, es pot dir que s'augmentarà la biodiversitat, però que no es pot assegurar que no s'omplirà d'espècies invasores". Amb tot, l'ecologista Narcís Prat, veu "complicat" que prosperi la idea si al president d'Aena, Maurici Lucena, no li interessa.

Entrevista a l'economista Guillem López-Casasnovas

0:00 / 0:00

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció