En directe

Camins

Infraestructures

Sense categoria

"Si no es fa una quarta pista a l'aeroport del Prat, s'està condemnant l'economia catalana a quedar enrere"

Guillem López-Casasnovas és un dels impulsors de l'ampliació de l'aeroport del Prat sobre el mar. El catedràtic emèrit d'ecologia de la UB, Narcís Prat, n'està en contra

15 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Guillem López-Casasnovas assegura que, si no es fa la quarta pista a l'aeroport del Prat, s'està condemnant l'economia catalana "a seguir el camí de les companyies 'low cost'" i quedar enrere. El catedràtic d'economia de la Universitat Pompeu Fabra ha explicat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que la inversió que està sobre la taula, de moment, és de 2.200 milions d'euros. Uns diners que, segons explica, ja s'han invertit a Madrid i "ningú s'ha esverat, però aquí semblen definitius per no considerar un projecte".

Guillem López-Casasnovas: "No tenir infraestructures suposa perdre oportunitats"

Presentació del projecte 'Barcelona Mar'

El catedràtic López-Casasnovas també ha detallat que, quan una multinacional mira on ubicar la seva activitat, una de les coses que més té en compte és si hi ha connexió aèria intercontinental. Per això afirma que "no tenir infraestructures suposa perdre oportunitats. I després la gent es lamenta quan una multinacional marxa i deixa llocs de treball a l'aire".

L'economista ha deixat molt clar que l'interès pel projecte ha de ser de la Generalitat i que "no podem supeditar el futur del país a la conveniència d'Aena". López-Casanovas ha afegit que "si només considerem la proposta d'Aena no tindrem pista, ni aeroport de primera, i estarem condemnats a continuar amb l'activitat de baix cost que ara tenim".

Narcís Prat: "La idea provocarà més contaminació atmosfèrica i més creixement de CO₂ "

Una opinió contrària a la que té el catedràtic emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona, Narcís Prat, qui ha assegurat, també en una entrevista a Ràdio Estel, que la idea "és un desastre mediambiental, que provocarà més contaminació atmosfèrica i més creixement de CO₂". El catedràtic emèrit ha explicat que la proposta de la quarta pista del Prat "genera moltes incerteses", i ha detallat "que, per una banda, es pot dir que s'augmentarà la biodiversitat, però que no es pot assegurar que no s'omplirà d'espècies invasores". Amb tot, l'ecologista Narcís Prat, veu "complicat" que prosperi la idea si al president d'Aena, Maurici Lucena, no li interessa.

Entrevista a l'economista Guillem López-Casasnovas

0:00 / 0:00

Més actualitat

Meritxell Benedí: “No funciona un sistema que, per maximitzar els seus beneficis, posa en risc la salut mental, la salut física i l’autoestima”

La directora de l’Institut Català de les Dones afirma que els establiments hauran de tenir definida quina és la correspondència entre la talla i les dimensions corporals

28 març 2023

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Esther Giménez-Salinas: "Els països que tenen pena de mort, no tenen una situació més pacífica ni menys violenta"  

D'aquesta manera, la síndica de greuges ha defensat un sistema penal menys punitiu i més basat en la reparació del dany a la víctima en aquells casos on la situació ho permeti

24 març 2023

Redacció