En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Quatre nous diaques a la diòcesi de Terrassa

La Catedral del Sant Esperit de Terrassa va acollir, aquest diumenge, una concelebració eucarística en què van ser ordenats 4 nous diaques: Paolo Petrolillo, Eduardo…

26 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

La Catedral del Sant Esperit de Terrassa va acollir, aquest diumenge, una concelebració eucarística en què van ser ordenats 4 nous diaques: Paolo Petrolillo, Eduardo Pire, Manuel Abad i Pere Pardo. Tots són homes casats, pares de família, i s’han compromès per a l’exercici permanent d’aquest Ministeri en el primer grau del Sagrament de l’Orde. Han seguit aquests últims anys itineraris de preparació compartida, a través del grup que dirigeix el prevere Josep Serra, al capdavant de la Comissió del Diaconat que funciona conjuntament a les tres diòcesis de la Província Eclesiàstica de Barcelona. El bisbe Josep-Àngel Saiz, que va presidir la Missa, va animar els nous ordenats a “ser, en l’Església i en el món, signe del Crist que va venir a servir, no pas a ser servit”. En aquesta línia, va recordar que “el Nou Testament presenta el Diaconat com un ideal de servei per al poble de Déu”, i va qualificar els diaques de “missatgers de la Paraula de Déu, cosa que comporta creure allò que llegeixen i viure aquest missatge”. El prelat, a més, va assegurar que “l’essència del Diaconat és el ministeri de la caritat”, manifestat en “amor sincer, zel pels pobres i, en definitiva, imitació a Crist servidor”.

La litúrgia d’ordenació va ser especialment viscuda, tant pels protagonistes com per les seves famílies i també pels companys candidats que van ser-hi realitzant diversos serveis a l’altar. Els 4 nous diaques van expressar el seu compromís davant del bisbe, amb la promesa d’obediència, i es van postrar a terra en senyal d’humilitat i pregària, mentre es cantava la Lletania dels sants. Després, la imposició de mans i la pregària expressada pel mateix pastor diocesà van completar el ritu en la seva part central. Aquest moment va donar pas al gest de revestir els nous ministres, amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica a sobre. Finalment, el bisbe va lliurar a cadascú el Llibre dels Evangelis, per visualitzar la seva missió de proclamar aquesta part fonamental de la Paraula de Déu en les celebracions litúrgiques, i els va donar el bes de pau com a acceptació de la seva col·laboració. L’ordenació es va completar amb la salutació dels altres diaques presents, amb la qual els acollien en l’Orde, i va continuar tot seguit l’Eucaristia.

La Missa, amb la Catedral de Terrassa plena de gom a gom, va tenir com a concelebrants principals el bisbe auxiliar Salvador Cristau, l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i el vicari judicial de la diòcesi, Joan Lázaro. Entre altres preveres, també van participar-hi els vicaris episcopals Fidel Catalán, Joan-Carles Montserrat i Josep Monfort, el secretari general i canceller, Carles Cahuana, el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, el jesuïta Enric Puig, i el jove capellà Eduardo Pire, ordenat ara fa dos anys i fill d’un dels nous diaques. A més, van actuar com a diaques assistents Josep Anton Clua, Miquel Miras i Alexandre Codinach, als quals es van sumar després, un cop ordenats, Paolo Petrolillo, Eduardo Pire, Manuel Abad i Pere Pardo.

Josep-Àngel Saiz, després de comentar el passatge evangèlic de la Transfiguració com “el gran misteri de la llum de Déu que ajuda a seguir el Mestre”, va reivindicar la força de la pregària, que “configura l’estructura fonamental de la nostra fe, alhora que ens ajuda a descobrir la presència de Jesús en la nostra vida”. Igualment el bisbe de Terrassa va lligar el servei diaconal a “la litúrgia, l’eficàcia i la gràcia de la qual venen del mateix Crist, no pas de la dignitat del ministre, cosa que fa el diaca més humil”. En un altre moment, el prelat va defensar, en forma de crida reforçada als nous ordenats, “una proclamació de la paraula de Déu sense reduccionismes, sense por i sense complexos, perquè no podem retallar la Bona Nova de l’evangeli”. Al final de la cerimònia, les salutacions i felicitacions van servir per expressar una alegria compartida per aquests nous fruits vocacionals al servei de l’Església i de la societat.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció