En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

Comparteix

"Potser no teniu una discapacitat diagnosticada, però la teniu", diu Quim Llisorgas. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, l'actor, molt conegut pel seu paper de l'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, és contundent: "A la gent li costa entendre que, finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat". Ell té la síndrome de Joubert, un trastorn que li afecta el cerebel i li provoca dificultats de mobilitat, de visió i de parla.

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel
L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel | RADIO ESTEL

Llisorgas ha explicat a Rut Queralt i a Joan Trias, davant la seva mare, com li agrada el futbol. Però hi va patir discriminació per la seva discapacitat, "sobretot per part dels pares dels nens"."Jo solia jugar quan hi havia diferència de gols, perquè tenia un entrenador que volia que tots els nens gaudíssim de l'experiència de jugar a futbol sala i difondre els valors del joc, sense tanta competició", explica.

"Els pares dels nens del meu club de futbol van pressionar a l'entrenador perquè m'expulsés"

Continua: "Vaig sortir al camp aquell dia, el Palau Blaugrana del Barça, però ens van empatar i finalment vam acabar perdent als penals. Els pares van pressionar a l'entrenador perquè m'expulsessin del club", ha dit. I això va fer que s'inclinés per l'ofici d'actuar.

Més inclusió al món artístic

Tot i la tristesa per haver de deixar el futbol i per no tenir el seu títol d'ESO perquè no l'hi van voler donar, la vida li ha portat per un món que també li encanta: la televisió i el teatre. Va escriure una obra sobre la seva experiència, 'Entre tu i jo no en fem un', i un llibre, 'Si vols, pots'. I està content, perquè signarà en Sant Jordi i perquè ell ha aconseguit que la seva veu s'escolti ben alta quan reclama més inclusió en el món artístic.

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024

AUDIOS

"Tenim mal entesa la definició de l'èxit"

Els actors Sergio Matamala i Marta Bayarri, a 'La Caravana' de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergio Matalama i l'actriu Marta Bayarri reflexionen sobre l'èxit i el fracàs en una entrevista a 'La Caravana'

20 març 2024

Redacció