En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ramon Ollé, Amparo Gómez i Marcel·lí Joan coincideixen: "La comunicació de l'Església ha millorat"

El periodista Marcel•lí Joan, que va ser delegat de Mitjans de Comunicació a l’Arquebisbat de Barcelona entre els anys 1997 i 2000, ha dit aquest…

27 novembre 2013

Redacció

Comparteix

El periodista Marcel•lí Joan, que va ser delegat de Mitjans de Comunicació a l’Arquebisbat de Barcelona entre els anys 1997 i 2000, ha dit aquest dimecres al matí que l’Església ha millorat la seva capacitat de comunicació. En el Mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, Marcel•lí Joan ha destacat l’impuls positiu de l’actual Papa. ''Objectivament la comunicació de l'Església ha millorat. Per exemple, en les delegacions de Mitjans dels bisbats, hi ha més professionals dedicats a aquesta tasca'', ha dit. En la mateixa línia, el periodista ha afegit que, ''amb el nou Papa Francesc, l'Església ho té molt millor, no només perquè surtin a la llum els aspectes més positius que deixen enrere els antipàtics, abans molt més presents, sinó perquè s'ha tornat, d'alguna manera, als valors evangèlics, en la línia de proposar sense imposar, com ja deia el bisbe Joan Carrera''.

Per la seva banda, l’actual delegat de Mitjans de l’Arquebisbat de Barcelona, el diaca Ramon Ollé, ha destacat la fluïdesa com un dels grans valors en la millora de la comunicació que fa l’Església, per concloure que ''s'ha notat un gran canvi a nivell universal, amb l'arribada de Joaquín Navarro Valls a la direcció de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, sobretot en forma de més transparència i també de més velocitat, que també és important''. Ramon Ollé ha recordat la recent reunió de bisbes europeus amb responsabilitat sobre la comunicació celebrada ara fa uns dies a Barcelona, com un exemple de la reflexió interna que té la mateixa Església sobre aquest tema.

També ha intervingut en el debat la periodista Amparo Gómez, de la Delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, que ha subratllat l’esperança que dóna una Església que aposta per la transparència i per l’acostament als recursos que ofereix el món. En aquesta línia, ha posat l’exemple del nou secretari general de l’Episcopat espanyol, José María Gil Tamayo.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024