En directe

La Caravana

POLÍTICA

Raquel Sans (ERC): "No s’ha de descartar prorrogar els pressupostos, tot i que aquest no és el millor escenari"

La vicesecretària general de Feminismes, d’Esquerra, contempla que el partit pugui acabar prorrogant els comptes si Junts no els hi aprova, mentre que Lucas Ferro, d’En Comú Podem, ja avisa que, si això passa, demanaran que es convoquin eleccions

10 octubre 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Raquel Sans, diputada d'ERC i vicesecretària de feminismes, ha subratllat el missatge de dissabte d'Oriol Junqueras que ja va apuntar que Esquerra contempla que s'acabin prorrogant els pressupostos si no troba els suports suficients per aprovar-los al Parlament: "No s'ha de descartar aquest escenari, tot i que no sigui el millor". Per evitar-ho, Sans ha demanat a Junts que faci "una oposició responsable" i que hi doni suport, tot i que ja no siguin socis. Amb relació al fet que el nou Govern tingui consellers no independentistes, ha dit que això no impedeix que sigui "un Govern independentista" i que representa el 80% dels catalans.

Sense pressupostos, eleccions
El portaveu adjunt de Catalunya en Comú al Parlament, Lucas Ferro, creu que s'haurien de convocar noves eleccions si el nou Govern no és capaç d'aprovar uns nous pressupostos per al 2023. També pensa que, ara, Esquerra hauria de treballar amb noves majories parlamentàries que incloguessin el PSC i creu que els republicans "no poden jugar amb dues coses alhora" amb vetar el PSC al Parlament i alhora negociar amb el PSOE a Madrid.

Ferro també diu que no li "agrada" la composició del nou Govern i critica Esquerra perquè "és incapaç de dialogar amb altres grups per construir altres majories parlamentàries". Preguntat sobre el fet que Aragonès hagi situat al nou Govern Gemma Ubasart, exsecretària de Podem a Catalunya, ha contestat: "La Gemma fa molt temps que es va desvincular del nostre espai polític" i el seu nomenament "no substitueix un debat polític de fons" que és conèixer "quina proposta de país fa Aragonès".

Lucas Ferro: "El nomenament de Gemma Ubasart no substitueix un debat polític de fons que és conèixer quina proposta de país fa Aragonès"

Un Govern "sense" legitimitat
Toni Comín, de Junts per Catalunya, que també ha passat pels micròfons de Ràdio Estel, ha demanat a Pere Aragonès que se sotmeti a una "qüestió de confiança" al Parlament perquè el nou Govern no té "legitimitat", després de perdre el suport de Junts i la CUP, els dos partits que van facilitar la seva investidura. A més, subratlla que, amb Junts a l'oposició, l'única majoria alternativa que té Esquerra és amb el PSC i, això, li pot fer "perdre" tota la força negociadora a Madrid.

Toni Comín: "Pere Aragonès s'hauria de sotmetre a una qüestió de confiança al Parlament, perquè el nou Govern no té legitimitat"

Entrevista a Raquel Sans, diputada d'ERC i vicesecretària de feminismes

0:00 / 0:00

Entrevista a Lucas Ferro, portaveu adjunt d'En Comú Podem

0:00 / 0:00

Entrevista a Toni Comín, eurodiputat de Junts i membre del Consell Per la República

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOLIDARITAT

Càritas Catalunya retreu a Aragonès que anunciï ajudes noves quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca

El secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, assegura a Ràdio Estel que hi ha molta desinformació a l’hora de demanar ajudes

3 octubre 2022

Redacció

ACTUALITAT

El president de PIMEC: “No és moment d’eleccions, els pressupostos no es poden prorrogar"

Antoni Cañete, president de PIMEC

Antoni Cañete considera que els impostos són "injustos", però que no hi ha d'haver una guerra fiscal i que Catalunya necessita un govern fort

30 setembre 2022

Redacció