En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

Recordar els "amics del carrer" que ens han deixat

La Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat aquestdiumenge 4 de febrer una eucaristia a la basílica dels Sants Màrtirs Just iPastor per recordar tots els sensesostre…

8 febrer 2018

Redacció

Comparteix

La Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat aquestdiumenge 4 de febrer una eucaristia a la basílica dels Sants Màrtirs Just iPastor per recordar tots els sensesostre que han mort al carrer a Barcelonadurant els darrers anys.

Durant la celebració s’han recordat el nom detots els que han perdut la vida a causa de la duresa de la vida al carrer, peròen especial del Rafael i l’Antonio. I és que aquesta iniciativa va sorgir apartir de la seva mort, l’any 1996, per culpa de les inclemències del fred en unade les nits més gèlides de Barcelona. Des de llavors la Comunitat celebraaquesta eucaristia, en la qual participen persones que dormen al carreracompanyats dels seus amics, els voluntaris, per recordar tots els “amics delcarrer” que els han deixat.

Aquesta memòria també té lloc a moltes altres ciutatsd’Europa, i totes estan promogudes per la Comunitat de Sant’Egidio. La primeraes va fer a Roma a la Basílica de Santa Maria in Trastevere. Precisament des deRoma el president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, ha llançatuna forta crida a tots el ciutadans: “És possible ajudar, cadascú pot donar uncop de mà a qui, per les dificultats de la vida, s’ha trobat vivint al carrer.Diguem no a la indiferència i invitem a tots a una solidaritat que protegeixila vida dels sensesostre i faci més humanes les nostres ciutats”.

 

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció