En directe

Sense distància

ACTUALITAT

Recordem la música de Cab Calloway a la Fórmula Estel

Cabell Calloway III nascut un 25 de desembre de 1907, va morir un 18 de novembre de 1994. Va ser un famós cantant i músic…

17 novembre 2016

David García

Comparteix

Cabell Calloway III nascut un 25 de desembre de 1907, va morir un 18 de novembre de 1994. Va ser un famós cantant i músic de jazz estatunidenc. Començà a estudiar Dret, a Chicago, però aviat abandonà la carrera per treballar com a cantant i ballarí en els teatres del barri negra d'aquesta capital. El 1928 s'uneix al conjunt Marion Hardy's Alabamians, dels quals al cap d'un any n'és director, època en què actuà en el Savoy Ballrrom de Nova York. Malgrat el seu bon èxit, el conjunt es va dissoldre. Al cap de poc temps dirigeix els Missourians, amb els quals realitza, des del 1929, els seus primers enregistraments. Amb ells actua en el Savoy, fins al 1933, data en què l'orquestra substitueix a la de Duke Ellington, en el Cotton Club. Durant aquest període, el conjunt toca en un estil swing massa conegut i vulgar que no permet pronosticar la qualitat que aconseguí al cap d'uns anys (1939). Això no obstant, Calloway feu gravacions, el 1931, que el donaven a conèixer com a excel·lent cantor en l'estil scat (a base d'onomatopeies i síl·labes sense sentit precís: ha estat practicat per figures tan eminents com Armstrong, Ella Fitzgerald i Dizzy Gillespie.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció